Prima pagină » Local » Soților Schrotter nu le-a ieșit combinația cu blocul din Păcurari, de lângă un monument istoric – FOTO

Soților Schrotter nu le-a ieșit combinația cu blocul din Păcurari, de lângă un monument istoric – FOTO

01 sept. 2023, 02:00, 3 ,
Ciprian BOARU în Local

Afaceriștii din familia Schrotter nu au primit avizul de care aveau nevoie pentru construirea unui bloc de locuințe colective pe strada Păcurari. Comisia Zonală a Monumentelor Istorice a considerat că trebuie aduse completări documentației depuse. Soții Schrotter au mai încercat și la începutul anului 2023, dar comisia nu a emis avizul

Soții Irina și Zaharia Schrotter voiau să construiască un bloc cu 22 de apartamente pe strada Păcurari, dar afacerea încă nu le-a ieșit. Pe data de 17.08.2023, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI), formată din arhitecți, constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași, s-a întrunit pentru dezbaterea mai multor proiecte imobiliare.

Pe ordinea de zi a fost inclus și Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al afaceriștilor, pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E+4R, strada Păcurari, nr. 31 – 31A, suprafața de teren studiată fiind de 1.728 de metri pătrați. Beneficiarii au și votul Consiliului Local, din noiembrie 2017. Avizul de la Monumente este necesar pentru etapa de autorizare a construcției. Irina Schrotter a anunțat un proiect imobiliar și în zona Iași – Cârlig.

Amplasamentul este identificat lângă Casa Buicliu

În urmă cu câteva zile, CZMI nu a avizat favorabil proiectul soților Schrotter. A cerut completarea documentațiilor depuse. Asta înseamnă că, până la etapa de autorizare, beneficiarii mai au de așteptat. Proiectul a mai fost prezentat la CZMI la începutul anului, dar tot nu a primit aviz favorabil.

Conform indicatorilor urbanistici, investitorii trebuie să respecte un procent de ocupare (POT) de 25 la sută și un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 0,96. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 1.658 de metri pătrați. Pot fi amenajate 22 de apartamente cu 23 de locuri de parcare. Soții Schrotter se învecinează cu Casa Buicliu, monument istoric, aflat în administrarea Ateneului Național din Iași. În edițiile trecute ale BZI, Zaharia Schrotter a fost implicat într-un scandal legat de plata unui contract de consultanță.

Afaceriștii au ridicat un bloc cu 8 apartamente pe strada Toma Cozma

Totodată, soții Schrotter au în portofoliu alt proiect imobiliar, pe strada Toma Cozma, nr. 92. Este vorba de un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+1E. Primăria Iași a eliberat autorizația pentru edificarea imobilului pe data de 27.08.2021. Suprafața de teren disponibilă este de 960 de metri pătrați. Procentul de ocupare a terenului este de 30 la sută, coeficient de utilizare a terenului este de 0,67, cu o suprafață desfășurată de 288 de metri pătrați.

Vor fi amenajate 8 apartamente cu 2 și 3 camere. Construcția se află în etapa finală de edificare.

Comentarii
  • Poate iese combinatia in Visani cu Ailenei si Ionescu…. Așa se lauda gura sparta a târgului, ca s-a făcut vecin cu el…. Pe de alta parte gura sparta se plânge ca nevasta sa încasează banii de salar prin firma lui care a fost obligată sa încheie un contract de ,,colaborare” cu firma dlui Zobi

  • Foarte bine.

  • un afacerist

    si eu am renuntat la afacerea pe care mi-a propus-o cand am vazut cu cine a venit la masa! cu sotia celui mai mare excroc din Visani! iti dai seama că de asta a picat afacerea…. de pe surse am aflat ca trio din cei doi soti si amicul lor avocatelul iti tin ,,agenda” la zi, urmand ca după ce le va iesi lor o ,,combinatie” sa foloseasca toate informatiile impotriva ta…. din jidan nu te mai scot cand povestesc pe la spate naduful….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *