Prima pagină » Titlurile zilei » Soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum. Viorel a fost înhumat miercuri seară, iar Violeta joi dimineață. Totuși, au împărțit aceeași groapă – FOTO

Soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum. Viorel a fost înhumat miercuri seară, iar Violeta joi dimineață. Totuși, au împărțit aceeași groapă – FOTO

01 sept. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum. Primul a fost înhumat bărbatul, fără slujbă, miercuri seară. Ulterior, ieri dimineață a fost înmormântată femeia

Soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum în comuna Todirești. Viorel a fost înhumat miercuri, fără slujbă, pentru că se presupune că s-a sinucis, iar Violeta a fost înmormântată ieri. Ambii au fost depuși în aceeași groapă, cu toate că rânduiala bisericească spune altceva.

Pentru întreaga comunitate vestea morții celor doi soți a căzut ca un fulger. Chiar dacă localnicii spun că femeia a avut o viață grea alături de soțul ei, puțini sunt cei care pot spune că se așteptau la o asemenea nenorocire. Varianta în care Viorel ar fi ucis-o pe Violeta și apoi s-ar fi sinucis a fost întărită de anchetatorii din Tulcea.

„La data de 27.08.2023, orele 17.30, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că pe canalul Leahova, la o distanţă de aproximativ 500 m de Gura Portiţei a fost găsit un cadavru de sex masculin, care nu prezenta urme vizibile de violenţă. Din cercetări s-a stabilit că, în data de 26.08.2023, ora 14.00, persoana în cauză s-a cazat în incinta Satului de Vacanţă de la Gura Portiţei împreună cu soţia sa. A fost constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 192 din C. pen.

Din concluziile preliminare desprinse din raportul de autopsie medico-legală, întocmit de SML Tulcea, rezultă faptul că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică prin înec, fără a prezenta leziuni în legătură cu decesul. Întrucât în urma celor constatate nu a fost identificată soţia persoanei decedate, au fost desfăşurate activităţi cu forţe mărite, cu sprijinul ISU, al lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, al primăriei şi al comunităţii locale, ocazie cu care în data de 28.08.2023, în jurul orei 11:30, pe malul canalului de legătură Leahova, la o distanţă de aproximativ 2 km de Gura Portiţei, în stufăriş a fost identificat cadavrul acesteia”, spun anchetatorii din Tulcea.

Soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum

Anchetatorii au confirmat că Violeta avea o tăietură în zona gâtului.

„Din primele verificări efectuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Tulcea rezultă faptul că soția prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus începerea urmăririi penale în cauză, cu privire la infracţiunea de omor prev. în art. 188 alin. 1 C. pen. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat anchetatorii.

Cert este că soții Viorel și Violeta Burduhosu au fost conduși pe ultimul drum, iar ancheta continuă.

Comentarii
  • Or facut englezoaicele economie de-o groapa.

  • Ca și Maleonii…s-o fi inspirat criminalul din cazul lor.

  • Super articol, data fiind abundenta detaliilor importante revelate consumatorilor de știri cu coliva. Rămân însă nelămurite câteva chestiuni la fel de importante: coliva a fost din grau ucrainean? A fost un sobor de preoți? Din ce erau sicriele? Colacii erau din faina alba sau integrala?
    Nu am sa pot dormi la noapte daca nu aflu și amănuntele astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *