Prima pagină » Local » Soții Nedea din Iași au oferit meditaţii gratuite pentru elevii fără posibilităţi materiale care au dat admitere la UMF! Raport de activitate în cei 10 ani de meditații: 65 de medici și doi kinetoterapeuţi – FOTO, VIDEO

Soții Nedea din Iași au oferit meditaţii gratuite pentru elevii fără posibilităţi materiale care au dat admitere la UMF! Raport de activitate în cei 10 ani de meditații: 65 de medici și doi kinetoterapeuţi – FOTO, VIDEO

27 iul. 2021, 13:38,
George Cristian în Local

Dar din dar se face rai.  Această zicală pare să fie motto-ul celor doi profesori din Iași care au hotărât să ofere un ajutor elevilor fără posibilităţi materiale, care doreau să susţină admiterea la UMF. Plecând de la o dorință neîmplinită, aceea de a deveni medici, profesorii Nedea au un raport uluitor în cei 10 ani de când fac meditaţii gratuite. Așa cum susţine însuşi Mircea Nedea, în aceste momente, asociaţia pe care o reprezintă alături de soţia lui, Nina Nedea, a format 65 de medici şi doi kinetoterapeuţi.

Faptul că dintr-un eșec se poate naște o adevărată capodoperă este un lucru verificabil şi în cazul celor doi profesori de Biologie. Așadar, după ce soții Nedea au reuşit performanţa de a o conduce pe Teodora Agavriloaie pe drumul spre cea mai mare notă, lupta continuă.

Cei doi profesori au vrut să devină medici, dar nu au avut susţinere financiară

În trecut, soţii Nedea au vrut să devină medici. Faptul că amândoi au provenit dintr-o familie modestă a fost un lucru care i-a împiedicat să-și urmeze visul de a deveni medici. Ideea înfiinţării unei asociaţii care să acorde copiilor fără posibilităţi financiare meditaţii gratis datează de acum 20 de ani, însă abia în urmă cu 10 ani visul a fost împlinit. Odată cu această aspiraţie a fost îndeplinit şi visul a zeci de copii, care au intrat la UMF după ce au beneficiat gratuit de sprijinul celor doi profesori:

„Ideea este veche de peste 20 de ani. Ea s-a concretizat în 2011, a plecat de la faptul că şi eu, şi soţia am fost copii foarte săraci, provenind din familii super modeste din punct de vedere financiar. Am vrut să fim medici şi nu am reuşit, necesita o pregătire suplimentară, partea materială nu a fost posibilă pentru că orice pregătire suplimentară necesită bani. Ca urmare, am ajuns profesori. În virtutea acestui fapt am iniţiat proiectul. Sunt copii foarte necăjiți, extrem de capabili, care nu trebuie să se piardă în aceste lucruri pământești. I-am recuperat, spunem noi, ei s-au recuperat prin proiect. Astfel încât, astăzi, avem peste 65 de medici, absolvenţi de UMF, avem doi kinetoterapeuţi şi doi asistenţi. Bilanţul îl facem acum, continuăm proiectul până când nu va mai fi nevoie de noi sau nu vom mai putea”, susţine prof. Mircea Nedea.

Nina Nedea: Poate noi suntem mediatorii daţi de Dumnezeu pentru acești copii

Prof. Nina Nedea a menţionat faptul că succesul celor meditaţi de ei nu este unul care le-ar aparţine în totalitate, aceștia îndeplinind rolul, poate, de mediatori daţi de Dumnezeu. De altfel, prof. Nina Nedea arată care este procedura de a medita gratuit elevii care doresc să susţină admiterea la UMF Iași:

„Nu ştiu dacă noi suntem şansă. Eu cred că sunt mai mulţi factori care au coroborat pentru a reuşi aceşti copii. În primul rând, darurile de la Dumnezeu, că au avut acea comoară ascunsă, poate dacă nu am fi fost noi să şlefuim drumul spre aceste valori, poate nu ar fi reuşit. Sunt convinsă, nu putem spune că noi suntem totul. Poate noi suntem nişte mediatori dați de Dumnezeu prin care destinul lor s-a împlinit.

Aţi întrebat care au fost criteriile. Primul a fost dorinţa lor, al doilea – să aibă un minim material, pentru că elevi care doresc să facă meditaţii sunt foarte mulţi, dar am vrut să ajutăm copiii care nu au niciun fel de posibilitate de a aprofunda Biologia. Atunci am gândit că un criteriu este reprezentat de un minim de 400 de lei pe membru de familie şi alte criterii de selecţie au fost testele de verificare care trebuiau date, iar rezultatul la teste trebuia să fie de minimum 60 de puncte”, a declarat prof. Nina Nedea

Teodora Agavriloaie este eleva de nota 10 la admiterea de la UMF Iași

Teodora Agavriloaie a reușit performanța de a obține nota 10 la admitererea UMF 2021. Tânăra a ținut să transmită un mesaj de mulțumire pentru cei doi profesori și recunoaște că meditațiile au făcut posibil acest succes.

„A însemnat enorm şi am fost ajutată să îmi îndeplinesc acest vis. M-am bucurat pentru că am putut aplica cunoştinţele acumulate. A reprezentant o provocare. Mă bucur foarte mult pentru că am avut oportunitatea de a face parte din proiectul domnului profesor Nedea, în acest fel nu mi-aş fi permis meditaţii la Biologie”, a declarat Teodora Agavriloaie.

În trecut, reporterii BZI.RO au realizat un amplu material video cu cei doi soți. În material sunt prezentate informații-cheie, informații din spatele proiectului care formează medici! Detalii aici despre proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`