Prima pagină » Eveniment-Social » Soții Nedea continuă să ofere meditații gratuite elevilor fără posibilități din Iași: „Proiectul se va termina când închei cu Creatorul toate problemele”- FOTO

Soții Nedea continuă să ofere meditații gratuite elevilor fără posibilități din Iași: „Proiectul se va termina când închei cu Creatorul toate problemele”- FOTO

04 iul. 2023, 02:00, 3 ,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Nina și Mircea Nedea, profesorii de biologie din Iași care au hotărât în urmă cu 10 ani să ofere meditații gratuite elevilor fără posibilități materiale, continuă să facă bine. Așa cum susţine însuşi Mircea Nedea, în aceste momente, cinci copii din județ care își doresc o carieră în medicină beneficiază de acest ajutor

Cuplul Nedea nu a renunțat nici în ziua de astăzi la orele de pregătire oferite gratuit copiilor care provin din familii defavorizate. Mircea Nedea a oferit reporterilor BZI detalii despre proiectul care a pornit de la o dorință neîmplinită a sa și a soției,  schimbând în bine zeci de vieți. Cei mai mulți dintre tinerii care au fost pregătiți de soții Nedea, peste 65 la număr, nu doar că au fost admiși la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, ci au devenit medici.

„Acum avem grijă de 5 copii, 2 sunt de clasa a XI-a, urmează să treacă în clasa a XII-a, iar 3 vor susține examen anul acesta. Provin din Negrești, din Roman, dar și din municipiul Iași. S-au înscris în regimul proiectului care a luat amploare și după ce a fost mediatizat în presă, mulți m-au contactat personal sau prin intermediul colegilor mei… Criteriile au rămas aceleași, adică interesul copiilor care primează, astfel că nu am renunțat. Se implică și alții, suntem o echipă de 10 profesori de la «Negruzzi», «Eminescu», «Moisil»… 2 de biologie, 4 de fizică și 4 de chimie. Materia la biologie s-a schimbat și copiii trebuie să învețe după noul manual”, a declarat prof. Mircea Nedea.

Soții Nedea nu renunță la meditațiile gratuite

Soții Nedea se implică la fel de mult în proiectul pe care l-au înființat cu sufletul. Deși cei doi nu mai susțin cursuri într-o unitate de învățământ de mai bine de un an, pensionându-se, legătura specială dintre ei și elevii aflați în nevoie a rămas neschimbată.

„Deocamdată este vorba de acești 5 copii care se află în proiect, cei de a XI-a o iau de la capăt în luna septembrie. Eu nu mai am ore în școală, sunt pensionar de 1 an și ceva. La fel și soția mea. Avem mai mult timp liber, dar programul în ceea ce privește proiectul a rămas același. Elevii sunt entuziasmați, mulțumiți, încântați, bineînțeles. Facem câte două ore pe săptămână de meditații și online, și fizic, depinde de posibilitatea fiecăruia, de testări, astea nu le dau online ca să fiu sigur că sunt serioși. Nu am luat legătura cu părinții, pentru că nu lucrăm cu ei. Nu necăjim părinții. Ne interesează evoluția copiilor. Proiectul se va termina când închei cu Creatorul toate problemele, atunci ia sfârșit proiectul”, a menționat prof. Mircea Nedea.

Povestea din spatele ajutorului primit de elevi

Cei doi profesori au vrut să devină medici în trecut, dar nu au avut parte de susţinere financiară. Faptul că amândoi au provenit din familii modeste a fost un lucru care i-a împiedicat să-și urmeze acest vis. Prin urmare, ideea înființării unei asociaţii care să acorde copiilor fără posibilităţi financiare meditaţii gratis datează de acum 20 de ani. Odată cu această aspiraţie a fost îndeplinit şi visul a zeci de copii care au intrat la UMF după ce au beneficiat gratuit de sprijinul soților Nedea.

Comentarii
  • Bravo! Felicitari! Succes in continuare, pentru binele tinerilor dornici sa invete! De dorit, cati mai multi profesori care sa ajute tinerii fara posibilitati.

  • Unde mai găsim astfel de profesori? Cunosc și eu un caz de copil orfan de ambii părinți, doar în grija bunicii. A terminat clasa a VII-a și are nevoie de ajutor pentru pregătirea la Evaluarea Națională. Este un copil destul de inteligent, doar că orice sprijin îi este de folos.

  • Adevărați dascăli care au conștientizat că se cere o cantitate de cunoștiințe la examene mai mari decât se predă la școală! O lecție pentru profesorii care nu au ce căuta la catedre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *