Prima pagină » Titlurile zilei » Soția victimei unui afacerist ieșean vine cu o mărturie sfâșietoare: „Nu vreau decât ca bărbatul meu să se întoarcă acasă!” Patronul Agrocom Strunga, suspectat că și-a înjunghiat un angajat, a ajuns la „Socola”! – GALERIE FOTO

Soția victimei unui afacerist ieșean vine cu o mărturie sfâșietoare: „Nu vreau decât ca bărbatul meu să se întoarcă acasă!” Patronul Agrocom Strunga, suspectat că și-a înjunghiat un angajat, a ajuns la „Socola”! – GALERIE FOTO

04 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un afacerist din județul Iași, Silviu Stegariu, este vizat în ancheta efectuată de oameni legii după un incident destul de grav. Inițial, polițiștii din Pașcani au făcut cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe. După ce au fost analizate leziunile victimei, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică, iar dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași

Unul dintre patronii Agrocom Strunga, Silviu Stegariu (33 de ani), este suspectat că și-a înjunghiat un angajat. În urmă cu două zile, Stegariu a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Ulterior, afaceristul a fost condus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

„Dosarul a ajuns la noi și s-a schimbat încadrarea juridică, în cea de tentativă de omor. Inițial au fost făcute cercetări pentru lovire sau alte violențe în această cauză. Dosarul a fost repartizat unui procuror, care a demarat ancheta”, a declarat joi, 2 decembrie 2021, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Incidentul în care a fost implicat Silviu Strugariu a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână. În urma scandalului, reporterii BZI au mers la familia victimei, Constantin Cristian Lodbă (47 de ani), pentru a afla ce s-a întâmplat.

Mariana Lodbă, soția victimei: „Nu vreau decât ca bărbatul meu să se întoarcă acasă!”

Așadar, ieri-dimineață, 03.12.2021, reporterii BZI au mers în comuna Strunga, pentru a discuta cu rudele victimei, dar și cu sătenii din zonă, pentru a afla ce s-a întâmplat. Ajunși la casa victimei, Constantin Cristian Lodbă, reporterii BZI au vorbit cu soția sa, Mariana Lodbă.

„Ca să vă spun sincer, eu nu știu ce s-a întâmplat acolo, pentru că nu am numerele de telefon ale colegilor soțului meu. Nu am putut vorbi cu nimeni de acolo. Din ce am înțeles, ei erau pe câmp când s-ar fi certat, iar soțul meu ar fi fost înjunghiat în zona picioarelor. Eu pe omul acesta (Silviu Stegariu – n.r.) nu îl cunosc, l-am văzut mai mult pe fratele său (Florin Stegariu Jr. – n.r.) pe la birourile de la Agrocom Strunga, pe acolo. Am auzit că Silviu Stegariu s-a întors recent din străinătate, că fusese plecat…”, a declarat ieri femeia.

Soția victimei a susținut că, deoarece este în carantină, nu își poate vizita soțul în spital. De asemenea, reporterii BZI au aflat că și soțul ei, angajat ca tractorist la Agrocom Strunga, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

„Eu sunt în carantină, nu am voie să plec de acasă. Soțul a fost operat, s-a trezit, m-a sunat. Nu prea poate să vorbească, așa că nu am putut afla prea multe despre ce s-a întâmplat pe câmp, acolo. Eu nu vreau decât ca bărbatul meu să se întoarcă acasă! Vreau să fie bine și să revină acasă. În rest…”, a adăugat ieșeanca.

Aceasta a refuzat să comenteze la adresa suspectului, afaceristul Silviu Stegariu, susținând că nu este în măsură să își dea cu părerea, mai ales că nu cunoaște detalii privind incidentul.

O săteancă: „Am auzit că a fost înjunghiat…”

Sătenii spun că au aflat despre incidentul care s-a petrecut în urmă cu aproximativ o săptămână.

„Am auzit că a fost înjunghiat Costel (Constantin Cristian Lodbă – n.r.) zilele trecute. Eu nu știu ce s-a întâmplat acolo, de ce s-a ajuns la situația asta… Știu că soția lui este în carantină, ca și el, că ar fi fost depistați pozitiv. Eu sper să fie bine până la urmă, că este un om de treabă, nu e scandalagiu sau ceva…”, a spus ieri o săteancă.

Alți doi tineri din localitatea ieșeană Strunga au spus același lucru, și anume că au aflat despre producerea unui incident, dar că nu cunosc detalii referitoare la înjunghierea bărbatului. Amintim că, în urmă cu câteva luni, reporterii BZI au prezentat o știre referitoare la decesul lui Florin Stegariu, patronul Agrocom Strunga.

Afaceristul ieșean Silviu Stegariu, dus la „Socola” pentru efectuarea unei expertize

Pe data de 25 noiembrie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la faptul că tractoristul Constantin Cristian Lodbă (47 de ani) se află într-o baltă de sânge, după ce ar fi fost înjunghiat pe un câmp din localitatea ieșeană Strunga. Cei care ar fi sunat la 112 ar fi fost colegi de-ai victimei. La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și dusă la Spitalul Pașcani, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost transferată la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Potrivit unor surse, tractoristul a fost la un pas de moarte din cauza leziunilor suferite, el fiind supus unor intervenții chirurgicale.

Acum, acesta este în stare stabilă. Inițial, polițiștii au declanșat ancheta pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, până la emiterea unui certificat medico-legal. După ce doctorii au constatat că viața victimei a fost pusă în pericol, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică în cea de tentativă de omor. Potrivit unor surse judiciare, în urma unui conflict spontan, victima ar fi fost înjunghiată cu un obiect ascuțit-înțepător (cuțit) în zona coapsei, sângerând abundent după ce i-ar fi fost atinsă artera femurală.

„Tot ceea ce vă pot comunica în acest moment este faptul că se face o cercetare penală cu privire la comiterea infracțiunii de tentativă de omor de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, dosarul fiind în lucru. În acest moment nu este luată nicio măsură preventivă în ceea ce îl privește pe domnul Silviu Stegariu”, a declarat ieri avocatul ieșean Andrei Marian Homeucă, cel care îl reprezintă pe afaceristul Silviu Stegariu.

Comunicat:

Comunicat de presă

Agrocom Strunga
04 Decembrie 2021

În privința faptelor personale presupus a fi săvârșite de domnul Silviu Stegariu, compania Agrocom Strunga informează opinia publică după cum urmează:
Domnul Silviu Stegariu nu este parte activă și nici angajat al companiei noastre, iar la data data de 25.11.2021 nu a acționat în reprezentarea societatii.
De asemenea, domnul Silviu Stegariu nu deține nici calitate de beneficiar, asociat, acționar, proprietar, membru al echipei de management.
Prin urmare, orice asociere în legătură cu dl. Silviu Stegariu sau cu evenimentele din 25 noiembrie 2021 este eronată și nelegală, iar persoanele implicate în activități prejudiciabile precum publicarea și promovarea unor informații eronate și lipsite de suport probatoriu, reprezintă fapte ilicite ce au ca scop afectarea imaginii publice, onoarei și demnității societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`