Prima pagină » Local » Soția unui primar influent din PSD Iași, acuzată de fals în acte! Prefectul Bogdan Cojocaru acoperă întreg scandalul – FOTO

Soția unui primar influent din PSD Iași, acuzată de fals în acte! Prefectul Bogdan Cojocaru acoperă întreg scandalul – FOTO

14 apr. 2022, 02:00, 3 ,
Vlad Rotaru, în Local

Soția unui primar PSD Iași este acuzată de fals în acte. Valentina Iosub, ex-subprefect al județului Iași, va trebui să dea explicații pentru ilegalitatea unor documente emise în Primăria comunei Tătăruși, condusă de soțul său. Actuala conducere a Prefecturii Iași se face că plouă și refuză să verifice scandalul izbucnit în comuna Tătăruși

Valentina Iosub, secretarul Primăriei comunei Tătăruși, va trebui să dea explicații în fața autorităților județene pentru unele fapte petrecute în instituția condusă de soțul său, Costel Iosub. Secretarul primăriei este acuzat de unii consilieri că a semnat mai multe hotărâri de Consiliu Local fără să fie prezentă la dezbateri. Fost subprefect în perioada 2017-2019, Valentina Iosub, beneficiază și acum de sprijinul conducerii PSD Iași și al organizației județene PSD.

Soția unui primar PSD Iași, acuzată de fals în acte de consilierii locali

O plângere a ajuns la Prefectura Iași, condusă în prezent de Bogdan Cojocaru, coleg de partid cu Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși. Consilierii locali PNL din comuna Tătăruși s-au plâns că Valentina Iosub semnează în fals documentele de la primărie.

”Secretarul Valentina Iosub nu a participat începând cu luna decembrie 2021 și până în prezent la niciuna din ședințele de Consiliu Local, care s-au desfășurat fără prezența sa sau a unui delegat de la Juridic. Ea figurează în acte ca participând la ședință și a semnat în fals, în nume propriu, procesul verbal de ședință, hotărârile adoptate de Consiliul Local al comunei Tătăruși și convocările consilierilor, în complicitate cu Mirel Lazăr, viceprimarul comunei și Maria Gîtlan, președinte de ședință în acea perioadă”, se arată în plângerea respectivă.

Scandal cu soția primarului Costel Iosub

Aleșii locali au cerut ca toate hotărârile emise cu semnătura lui Valentina Iosub să fie atacate în instanță de Prefectură și desființate.

”Într-un interval de aproximativ un an și jumătate, doamna Valentina Iosub a participat la maxim 5 ședințe, deși Consiliul Local s-a întrunit în fiecare lună și a adoptat hotărâri, ea procedând similar celor prezentate anterior cu semnarea documentelor în complicitate cu președinții de la acea vreme. Solicit ca în exercitarea atribuțiilor prefectului de control al legalității actelor adoptate de Consiliul Local al comunei Tătăruși să aveți în vedere că toate actele semnate de doamna secretar, deși nu a participat la ședințe, sunt lovite de nulitate absolută și să cereți revocarea sau anularea acestora semnate în fals”, au mai spus consilierii locali în plângerea respectivă.

Valentina Iosub este divorțată în acte de Costel Iosub, tocmai pentru că cei doi ar fi incompatibili cu funcțiile pe care le ocupă dacă ar fi căsătoriți.

Bătaie în Primăria comunei Tătăruși, din județul Iași

Costel Iosub este unul dintre cei mai longevici primari din județul Iași, cu 5 mandate la activ. Primarul PSD a fost implicat recent într-un scandal uriaș cu unul dintre aleșii locali PNL, Vasile Giurgiuveanu.

”La ultima ședință la care a participat, cea din noiembrie 2021, nu a purtat masca de protecție, încălcând prevederile legale ce instituiau obligativitatea purtării acesteia în spațiile închise. Solicit sesizarea comisii de disciplină în luarea măsurilor care se impun a fi luate. De fiecare dată, la ședințele de Consiliu Local, când solicit să iau cuvântul, nu mi se acordă acest drept. Am sunat și la 112, iar primarul a fost amendat de două ori pentru această atitudine pe care o impune în cadrul ședinței de Consiliu Local, fiind deschis împotriva lui și un dosar penal pentru purtare abuzivă și amenințări”, se arată în adresa ajunsă la Prefectura Iași.

Reacția șefilor din Primăria comunei Tătăruși

Contactată telefonic de redactorii BZI, Valentina Iosub a refuzat dialogul.

”Nu mă interesează!”, a spus Valentina Iosub.

Pe de altă parte, primarul Costel Iosub a precizat că secretarul instituției a fost în concediu medical.

”Nu am cunoștință de nicio plângere. Doamna secretar a fost în concediu medical, lucru care poate fi demonstrat cu acte. În rest, nu cunosc de nicio plângere la adresa ei”, a spus Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.

Cât timp a fost subprefect al județului Iași, Valentina Iosub a fost mai mult plecată în concedii medicale sau de odihnă. Femeia a fost pusă pe funcția de la Prefectura Iași de Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Prefectul Bogdan Cojocaru acoperă scandalul din Primăria Tătăruși

Prefectul Bogdan Cojocaru se face și el că nu cunoaște scandalul din comuna Tătăruși, încercând să acopere dezastrul lăsat de secretar în comuna din vestul județului.

”Nu am cunoștință de niciun document pe chestiunea asta. Am primit niște documente legate de rectificări de titluri de proprietate de la Tătăruși, dar de altele nu știu”, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.

Plângerile la adresa secretarului Valentina Iosub au fost depuse încă de acum câteva săptămâni, fiind adresate direct conducerii Prefecturii Iași. Cu toate acestea, Bogdan Cojocaru susține că nu știe nimic despre situația în care se află soția primarului PSD Iași, colegul său de partid.

Comentarii
  • prefectul clopotel, un incompetent

  • Prefectul nu va face nimic pentru a fi anulate. Detain puterea si abuzeaza fara frica. Cautati si vedeti ce terenuri are in arenda dl popa. E imprastiat prin toate comunele. Totul e pe ne asta lui, el e in spate

  • O cârdășie imensă, prefect, Popa, Iosub, Curtea de Conturi Iași, judecători, D. N. A, Procurori ș. a. m. d.. Nu cred că își face treaba nici o instituție abilitată să verifice. E prea mare increngatura.
    ASTA-I ROMÂNIA!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *