Prima pagină » Titlurile zilei » Soția sa a murit în urmă cu doi ani la un spital din Iași! Acum, Aurel Ioniță vrea să dea unitatea medicală în judecată: „I-au făcut tratamentul greșit” – FOTO

Soția sa a murit în urmă cu doi ani la un spital din Iași! Acum, Aurel Ioniță vrea să dea unitatea medicală în judecată: „I-au făcut tratamentul greșit” – FOTO

21 feb. 2024, 02:00, 13 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Jănița Ioniță, o pacientă în vârstă de 73 de ani, a fost internată la Clinica de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” în data de 9 august 2022, unde a rămas până pe 22 august 2022. Femeia a încetat din viață în data de 27 august 2022 la spitalul ieșean, iar acum, la aproape doi ani distanță de la data decesului, Aurel Ioniță, soțul pacientei, își dorește să dea unitatea medicală în judecată.

Aurel Ioniță vrea să dea în judecată spitalul din Iași în care a murit soția sa

dr. Ana Nicolae

Dr. Marinela Spiridon și dr. Ana Nicolae au precizat că pacienta Jănița Ioniță a primit tratament medicamentos, conform protocoalelor medicale în vigoare

Aurel Ioniță susține că soția sa a primit, în perioada cât a fost internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, 9-22 august 2022, un tratament cu antibiotice, care i-a afectat rinichii, motiv pentru care în data de 22 august 2022 a necesitat transfer la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași. Deși a fost de acord cu intervenția chirurgicală, dar nu a solicitat necropsie odată survenit decesul, acum, Aurel Ioniță crede că soția sa nu a fost tratată corespunzător.

„Știți că eu am fost la dumneavoastră şi când soţia era internată în spital, iar atunci am zis să o lăsam așa, iar de ce m-am temut, de aceea nu am scăpat. Am cerut copie după toate actele, analize și ce au mai fost, dar nu au vrut să-mi dea. Soția a fost internată pe 9 august 2022, iar pe 27 a murit. Pe 23 august 2022, ora 1.00 și ceva, au operat-o, iar pe 27 a murit, la ora 1.20 noaptea.

A fost internată la cardiologie, dar acolo i-au făcut tratamentul greșit, cu antibiotice, că avea infecție la inimă. Antibioticele alea pe care i le-au dat i-au afectat rinichii, care s-au blocat. Din cauza asta au trimis-o la Nefrologie, la «Parhon», dar acolo nu au avut ce să-i facă și au trimis-o înapoi la «Spiridon», în aceeași zi, și au internat-o la Chirurgie II. În noaptea aceea au operat-o. Când au transferat-o de la «Spiridon» la «Parhon», ea era în agonie, dar m-a recunoscut, iar ultimele cuvinte au fost să merg împreună cu ea, dar nu m-au primit în ambulanță, am mers în spate cu băiatul. Ea a făcut înainte niște analize, a fost la medicul de familie, iar de acolo i-a dat antibiotic, dar doar 5 zile.

Poate ar fi fost bine să-i dea trimitere din prima, trebuia din prima internată, că infecția era mai veche. Ea trebuia internată de la începutul lunii iulie 2022, dar a stat o lună de zile cu infecția în corp. La «Spiridon», i-au făcut antibiotice puternice, dar fără să-i facă analize, i-a cedat un pic infecția, dar bucăți din infecția de la inimă au început să se desprindă și să intre în circuitele sanguine. A fost, inițial, la doctorița Spiridon, dar ea a plecat în concediu, iar mai apoi la medicul Ana Nicolae, dar a tratat-o cam cu indiferență, mereu îi spunea că discutăm altădată. Am fost și să-i dau bani, dar nu a primit, e ceva dubios. După ce era tratată infecția, trebuia transferată pentru operație la Institutul de Boli Cardiovasculare, să-i pună valve artificiale, dar ea nu a mai ajuns.

Din câte am înțeles eu de pe la alți medici, antibioticele astea trebuie testate înainte de a face un tratament intensiv, presupun că nu i-au făcut niciun test că, dacă îi făceau, nu se ajungea la blocaj renal. Vreau să dau spitalul în judecată, dar mai întâi să caut un avocat. Am văzut cazul cu doctorița de 39 de ani, tot de aici, din Iași (n.r. – Ioana Săndulescu), și vreau să iau legătura cu soțul ei, să mă ajute, să vedem cum a procedat el. Nu am solicitat necropsie, în agitația aia nici nu m-am gândit, dar acum cred că ceva a fost ascuns”, a declarat Aurel Ioniță.

Dr. Marinela Spiridon: „Pacienta a primit tratament medicamentos, conform protocoalelor medicale în vigoare”

Aurel Ionita

Femeia a încetat din viață în data de 27 august 2022, la spitalul ieșean

Dr. Marinela Spiridon și dr. Ana Nicolae au precizat că pacienta Jănița Ioniță a primit tratament medicamentos, conform protocoalelor medicale în vigoare, inclusiv tratament antibiotic.

„Pacienta a fost internată în Clinica de Cardiologie în perioada 09.08.2022-22.08.2022, în data de 22.08.2022 fiind transferată de către dr. Ovidiu Mitu în Clinica de Nefrologie, cu avizul domnului prof. Adrian Covic. Pacienta a fost internată prin UPU «Spiridon», cu stare generală influențată, cu necesar de oxigenoterapie. Am fost medic curant al pacientei în primele 4 zile de internare, ulterior pacienta având ca și medic curant pe doamna dr. Nicolae Ana.

Pe perioada celor 4 zile, pacienta a primit tratament medicamentos, conform protocoalelor medicale în vigoare, inclusiv tratament antibiotic (la recomandarea medicului infecționist al spitalului – dr. Ochișor Cătălina). Toate procedurile medicale s-au efectuat cu acordul pacientei. Pe perioada spitalizării, familia a fost informată asupra stării generale a pacientei și asupra prognosticului afecțiunilor pacientei”, a transmis dr. Marinela Spiridon.

Dr. Ana Nicolae a precizat că familia Jăniței Ioniță a fost informată în permanență legat de starea pacientei.

„Pacienta a fost internată în Clinica de Cardiologie în perioada 09.08.2022 -22.08.2022, în data de 22.08.2022 fiind transferată de către dr. Ovidiu Mitu în Clinica de Nefrologie, cu avizul domnului prof. Adrian Covic. Pacienta a fost internată prin UPU «Spiridon» cu stare generală influențată, cu necesar de oxigenoterapie.

În perioada când pacienta a fost sub supravegherea mea, 15-19.08.2022, a primit tratament medicamentos, conform protocoalelor în vigoare, inclusiv tratament antibiotic (la recomandarea medicului infecționist al spitalului – dr. Ochișor Cătălina). Toate procedurile medicale au fost efectuate cu acordul pacientei. Pe perioada spitalizării, familia a fost informată asupra stării generale a pacientei și asupra prognosticului afecțiunilor pacientei”, a transmis dr. Ana Nicolae.

Jănița Ioniță a suferit un stop cardiocirculator ireversibil

În data de 23 august 2022, Aurel Ioniță susține că soția sa a ajuns din nou la Spitalul „Sf. Spiridon”, de această dată fiind internată în cadrul Clinicii II Chirurgie. În aceeași noapte, Jănița Ioniță a fost supusă unei intervenții chirurgicale, dar, deși starea sa părea să se amelioreze, în data de 27 august 2022, a survenit decesul.

„Pacienta, în stare generală gravă, cu patologie cardiacă importantă, internată în IBCV, este consultată în regim de urgență, în UPU «Spiridon», pentru scăderea bruscă a hemoglobinei, cu diagnosticul de Hematom parietal la nivelul hemiabdomenului drept. La momentul consultului chirurgical, pacienta intubată oro-traheal și ventilată mecanic, hipotensivă cu supofi vasopresor.

La examenul clinic prezinta hematom la nivelul hemiabdomenului drept, se efectuează angio-Ct abd-pelvin ce obiectivează sângerare activă de la nivelul arterei epigastrice inferioare. Se respectă protocoalele în vigoare, se contactează familia și se explică starea gravă a pacientei, se explică necesitatea intervenției chirurgicale în urgență, cu risc vital, de asemenea, se explică și riscurile acesteia, inclusiv riscul de deces al pacientei. Familia este de acord cu intervenția chirurgicală. Se intervine chirurgical sub anestezie generală, se practică hemostaza prin ligatura arterei epigastrice inferioare la originea acesteia, evacuarea hematomului și mesajul cavității restante.

Evoluția postoperatorie este favorabilă prin creșterea hemoglobinei și menținerea hemostazei efectuate, însă, din punct de vedere cardiac, starea pacientei se deteriorează, cu instalarea stopului cardiocirculator ireversibil, declarându-se decesul. Se informează familia despre cauzele decesului, aceasta solicitând scutirea de necropsie”, a transmis dr. Ciprian Cîrdeiu, medic primar chirurgie în cadrul Clinicii II Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

La aproape doi ani de la decesul soției sale la Spitalul „Sf. Spiridon”, Aurel Ioniță susține că femeia nu a fost tratată corespunzător, motiv pentru care și-ar dori să dea unitatea medicală în judecată.

Comentarii
  • Jamita, fa-te doctor, daca stii tu ca nu a fost bine!
    In tara asta toate putorile se pricep la ce fac altii chiar daca ei nu stiu sa faca nimic!
    73 de ani e o varsta la care te astepti sa mai stea si inima, ce sa faci!
    Voi vreti bani , nene … de la stat, de la oricine . Mult tupeu !

  • un oarecare roman

    Jamita, fa-te doctor, daca stii tu ca nu a fost bine!
    In tara asta toate putorile se pricep la ce fac altii chiar daca ei nu stiu sa faca nimic!
    73 de ani e o varsta la care te astepti sa mai stea si inima, ce sa faci!
    Voi vreti bani , nene … de la stat, de la oricine . Mult tupeu !

  • Nimic de mirare. Cand prezenta la cursuri este facultativa, cand examenul este de tip grila, este de asteptat ca eroii in halate albe sa greseasca si sa moara oameni. Evident, nu vor recunoaste. Ca deh, la aroganta doar magistratii ii intrec.
    Cu cat bugetarul ia mai multi bani pe treaba putina si facuta prost, cu atat este mai arogant – asta a devenit aproape o axioma.

    Domnule Ioniță, da-i în judecata! Nu pentru daune, ci ca sa se faca dreptate! Sa le concedieze ca nu mai omoare si pe altii. Cine stie cati morti au pe constiinta!

  • Ioniţă asta e un reclamagiu si un procesoman.Ar da in judecată şi pe mă-sa
    Nu trebuie bagat in seama

  • Protocoalele sunt doar recomandari…………………..

  • Pentru autodenuntul ca a oferit mita nu se sesizeaza nimeni? Dubios…

  • Intrebare: de ce a sângerat artera epigastrică inferioară?
    Nu are legătură cu boala cardiacă decât în măsura în care făcea anticoagulant și s-a mărit sângerarea la acea arteră.
    Dar,totuși,,de ce a apărut sângerarea la artera epigastrică inferioară?
    Raspunsul este cheia problemei pentru că altfel doamna trăia și în ziua de azi

  • ATENTIE !
    La trei ani de când a avut loc fapta aceasta se prescrie

  • Protocoalele de tratamente sunt doar recomandari dpdv juridic……………………….

  • Nu prea mai vezi doctor care sa vindece pacienții…toți sunt pe capatuiala…spun din proprie experienta…doctorița are preocupata sa vadă dacă am achitat factura mai întâi și apoi m a consultat superficial ca să mi zica ca n am nimic…

  • Voi astia care comentati aici gen” poate doamna traia si in ziua de azi”cred ca sunteti cu capul.O femeie cu problemele ei de sanatate putea sa moara si la 60 de ani daca tot vorbim despre ce se poate.In alta ordine de idei a tacut doi ani si indemnat probabil de fiu vazand ca altii dau in judecata(unii poate pe buna dreptate)s-au gandit ca pot face rost de ceva banuti.Dar sunt cazuri si cazuri.

  • Ați văzut pe cineva dat afara din sistem? Cu datul în judecata sunt iluzii.Nu rezolvați nimic.Asta-i tara în cară trăim.Daca ai zile de la Dumnezeu !!!!

  • Intelegem ca e dubios ca n-a acceptat bani ? :)) De ce e dubios ? Daca accepta nu e bine,daca nu accepta iar nu e bine singurul care vrea bani e reclamantul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *