Prima pagină » Titlurile zilei » Soț și soție din Iași, acuzați de trafic de droguri! Cei doi, prinși în flagrant de „mascați”! La percheziție, câinele-polițist a găsit canabis într-o noptieră! GALERIE FOTO / VIDEO

Soț și soție din Iași, acuzați de trafic de droguri! Cei doi, prinși în flagrant de „mascați”! La percheziție, câinele-polițist a găsit canabis într-o noptieră! GALERIE FOTO / VIDEO

18 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Doi ieșeni, soț și soție, au fost trimiși ieri în judecată de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Petronel și Elvira Luca sunt acuzați de trafic de droguri. La perchezițiile efectuate în dosar, un câine-polițist a descoperit canabis într-o noptieră

Soț și soție din Iași, acuzați de trafic de droguri! La percheziție, câinele-polițist a găsit canabis într-o noptieră! Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis ieri în judecată pe Petronel și Elvira Luca.
Cei doi soți care locuiesc în zona Galata sunt acuzați de trafic de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească primul termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpații, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Petronel și Elvira Luca, acuzați de trafic de droguri

Pe 24 septembrie 2020, soții Petronel și Elvira Luca au intrat în vizorul anchetatorilor DIICOT Iași. Oamenii legii au efectuat o percheziție domiciliară în zona Galata, la cei doi ieșeni. Ulterior, cei doi soți au fost ridicați de polițiștii de la antidrog și procurorii DIICOT Iași. Petronel și Elvira Luca au fost reținuți mai apoi, după ce au fost audiați în cursul nopții de către autorități. În casa acestora au fost găsite droguri, bani, dar și arme albe, conform anchetatorilor.

Oamenii legii au mai precizat că cei doi soți țineau drogurile în noptieră, femeia fiind cea care ar fi distribuit drogurile, după ce clienții treceau pe la el. Potrivit anchetatorilor, Petronel lua banii de la clienți, în zona Galata, apoi aceștia erau trimiși la soția lui, care dădea drogurile direct din casă. Polițișii l-au prins în flagrant pe Petronel, în timpul unei tranzacții, apoi au mers la domiciliul acestuia, unde au scotocit casa în care locuiau cei doi soți. Oamenii legii au descoperit canabis într-o noptieră, cu ajutorul unui câine special antrenat. Totodată, anchetatorii au găsit aproximativ 10.000 de lei, o sumă în euro, precum și o arbaletă în casa celor doi.

Ce au spus anchetatorii despre cei doi soți

Anchetatorii au mai afirmat că cei doi soți din Iași vindeau drogurile în cartierele Galata și Nicolina, timp în care au fost filați de către polițiști. Pe de altă parte, oamenii legii au susținut că Petronel Luca a mai avut probleme cu legea în trecut. Astfel, în urmă cu câțiva ani, acesta a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, printre care și pentru trafic de droguri. Acesta a stat după gratii, dar, după ce a fost pus în libertate, ar fi reluat vechile metehne.

În urma perchezițiilor efectuate la finele lunii septembrie a acestui an, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași l-au reținut pe Petronel Luca. De altfel, în ultimele luni, anchetatorii ieșeni au descoperit tot mai multe cazuri de persoane suspectate că se ocupă cu traficul de droguri. Astfel, zeci de persoane au fost audiate, cercetate, reținute, arestate, trimise în judecată sau condamnate în ultimul an, pentru o astfel de acuzație. Acum, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii în cazul celor doi soți din Iași, acuzați că aveau droguri într-o noptieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`