Dacă vrem să pregătim o friptură fragedă de pui sau o mâncare cu carne la cuptor, putem face niște sosuri pentru pui, aromate, gustoase și care să ofere un plus de rafinament mâncărurilor. Iată câteva trucuri din rețeta marilor bucătari pentru preparate savuroase.
Sosuri pentru pui
Pentru niște preparate delicioase de pui putem pregăti și niște sosuri aromate, fie ele picante sau dulci. Sosurile pentru pui oferă un plus de savoare mâncărurilor, dar și un aspect deosebit. Fie că pregătim o friptură fragedă și suculentă, fie gătim niște carne la cuptor sau facem un escalop de pui, putem armoniza gustul acestor preparate cu niște sosuri irezistibile.
Pe placul multora dintre noi este sosul de roșii, sosul de cătină, sosul de usturoi și lămâie, sosul de portocale, sosul de miere și ceapă roșie, sosul picant bulgăresc și multe altele.
Pe lângă deliciile cu carne de pui condimentate cu sosuri, putem pregăti pentu cei dragi și o tochitură moldovenească. Acest deliciu traadițional este ideal de servit la mesele de sărbătoare în familie, alături de alte bucate alese.
Rețete inedite pentru mâncăruri delicioase
Sosurile pentru pui se pregătesc rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, sucesul culinar va fi garantat. Pe placul multora dintre noi este sosul de roșii. Pentru câteva porții de pulpe de pui cu sos aromat de roșii vom avea nevoie de 1 kg de pulpe de pui, 1 kg de suc de roșii, 500 g de cartofi, 100 ml de ulei, sare și piper după gust.
La fel de bine putem completa gustul unor pulpe la cuptor cu un sos de usturoi sau un sos de smântână. Pentru un pui cu legume și sos de smântână vom avea nevoie de 500 g de piept de pui tăiat fâșii, 100 g de de conopidă, 150 g de spanac, 100 g de fasole verde, 200 g de ciuperci, 4 ardei copți, 3 linguri de măsline fără sâmburi, 200 g de smântână, 200 ml de supă de legume, 1 lingură de făină, 1 morcov și sare și piper după gust.
Un alt sos aromat și gustos este sosul picant bulgăresc. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Pentru sosul bulgăresc avem nevoie de muștar, o roșie bine coaptă, zahăr, sare, piper, un ardei gras și un pic de oțet. Mai întâi se opărește roșia, se cojește de coajă apoi se toacă foarte bine. Se pune și ardeiul gras tăiat cubulețe, oțetul, sarea, muștarul și piperul peste roșia tocată și se dau toate prin blender pentru a obține o pastă fină și aromată. Se pune sosul la frigider timp de o oră apoi se servește împreună cu niște pulpe de pui crocante și fragede. Sosul bulgăresc este aromat, gustos și se potrivește de minune cu niște pulpe de pui făcute la cuptor sau la tigaie, ușor rumenite și fragede.
Sosurile pentru pui sunt delicioase, aromate și ușor de pregătit, acestea oferind mâncărurilor din carne un plus de savoare. Preparatele cu pui sunt sățioase, sănătoase și ideale de făcut la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețetele marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.