Prima pagină » Titlurile zilei » Șoseaua Rediu, drum de mare viteză și fără trotuare! Localnicii sunt disperați: „Vă provoc să mergeți pe jos două stații!“ – GALERIE FOTO

Șoseaua Rediu, drum de mare viteză și fără trotuare! Localnicii sunt disperați: „Vă provoc să mergeți pe jos două stații!“ – GALERIE FOTO

10 feb. 2023, 02:00, 17 ,
Andrei ROTARU în Titlurile zilei

Șoseaua Rediu, drum de mare viteză și fără trotuare, care face legătura între centrul comunei Rediu și municipiul Iași, reprezintă un mare pericol pentru pietonii din zonă. Cu toate că în ultimii ani s-a intervenit de mai multe ori pe această arteră, edilii din zonă nu au gândit și o soluție pentru pietonii care tranzitează acest drum. Localnicii se plâng că, în ciuda restricțiilor de viteză de pe această șosea, șoferii circulă cu viteză foarte mare. Primarul comunei Rediu, Grosu Ciprian, declară că primăria a început demersurile de expropriere a terenurilor pentru realizarea trotuarelor, iar drumul va fi reabilitat în curând

Pietonii care se deplasează pe șoseaua Rediu acuză autoritățile că drumul nu beneficiază de trotuare pentru a circula în siguranță. De-a lungul acestei șosele sunt foarte multe grădinițe, iar drumul este tranzitat zilnic de zeci de copii. Cu toate că limita de viteză pe acest drum este de 50 km/h, în unele porțiuni fiind chiar și de 30 km/h, șoferii circulă cu viteze foarte mari și pun viețile pietonilor în pericol.

Șoseaua Rediu, drum de mare viteză și fără trotuare

Soseaua rediu cladiri masini

Localnicii care circulă pe Șoseaua Rediu se plâng că sunt nevoiți să meargă pe mijlocul străzii deoarece nu există trotuare

Drumul care face legătura între municipiul Iași – Păcurari și comuna Rediu este tranzitat zilnic de zeci de pietoni, adulți și copii. Deși există restricții pe acest drum, șoferii circulă cu viteză foarte mare. Localnicii susțin că drumul este un adevărat pericol pentru siguranța lor, deoarece șoseaua nu are trotuare și sunt nevoiți să meargă pe mijlocul ei din cauza mașinilor parcate pe carosabil.

„Dacă primăria, prin reprezentanții săi, nu ar mai lăsa să fie parcate mașinile pe stradă și ar face un trotuar, pietonii ar merge liniștiți. Dar proprietarii, din lene, nu-și parchează mașinile în curte și le lasă în drum”, susține Zanfira Roman, locuitor al comunei Rediu, pe o rețea de socializare.

Unii localnici spun că adevărata problemă o reprezintă mașinile care circulă cu viteză foarte mare.

„Problema majoră este parcarea și viteza mare a mașinilor. Realizarea unui trotuar pe Valea Rediului este foarte importantă. Aceasta ține de siguranța locuitorilor, a pietonilor și de preocuparea, interesul și implicarea decidenților”, declară Alexandru Vrabie, un alt localnic din comuna Rediu.

Deși au trecut ani buni de când problema persistă, unii localnici și-au pierdut speranța că primarul și consilierii locali ar mai putea face ceva. Aceștia îi provoacă pe edili să folosească această șosea ca pietoni.

„E așa complicată realizarea unui trotuar pe șos. Valea Rediului, Liviu Dobre și Ciprian Grosu? Vă provoc să mergeți pe jos două stații!”, spune un alt localnic al comunei Rediu.

Masini soseaua rediu

Deși sunt restricții de viteză pe acest drum, șoferii încalcă legea și circulă cu viteză foarte mare

Drumul va fi reabilitat, dacă membrii Consiliului Local vor vota pentru exproprierile din zonă

Ciprian grosu consiglieri locali

Primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, susține ca drumul poate fi reabilitat dacă, consiliul local va vota pentru exproprierile terenurilor, pe care va fi amplasat trotuarul șoselei

Pentru a fi reabilitat, edilii din comună au trecut la exproprierea terenurilor care sunt amplasate în fața proprietăților de pe șoseaua Rediu.

Primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, declară că drumul este în fază de proiectare și de obținere a avizelor.

„Am obținut acordul de la DJADP pentru execuția acestui trotuar. Sper că Consiliul Local va sprijini acest trotuar de pe Valea Rediului. Noi am mai încercat să facem exproprieri pentru a realiza acest trotuar, dar Consiliul Local a respins propunerile”, declară Ciprian Grosu.

Edilul din comuna Rediu susține că, dacă totul decurge normal, drumul va intra în execuție în vara acestui an.

„Avem în proiectare trotuarul de pe Valea Rediului. Este un proiect foarte complex, deoarece necesită exproprieri. Eu estimez că în vara acestui an va intra în execuție”, mai declară Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Dacă membrii Consiliului Local votează pentru exproprierea terenurilor, atunci reabilitarea acestei șosele va intra în linie dreaptă. Altfel, șoseaua Rediu, drum de mare viteză și fără trotuare, va fi în continuare un pericol pentru locuitorii comunei.

Comentarii
  • Băbăeț ! Vreți trotuare ?
    Cine nu sare, nu vrea schimbare !
    Asta e ghidul politic userist.
    Cine nu sare, vrea trotuare.
    E prea mult. Mai votati-l o data.

  • Bah oameni prosti ce sunteti, a stat idiotzenia aia de HAIDAU primar 16 ani, cadea primaria pe voi, era totul numai cu spaga acolo nu a venit unul sa zica ceva ca tremura de frica in fata lui, ca ii lua la bataiae pe oameni si acu v-ati rasculat?

  • Adica erau trotuare la Rediu dupa 30 de ani de jaf PSD+PNL si le-a desfiintat primarul USR in doi ani? Sau vreti sa faca primarul USR in 2 ani ce n-au facut PSD si PNL in 30 de ani?

  • rezolvati problema cainilor liberi

  • Haideti cu totii la poarta la primar la HAIDAU sa ii cerem cont cum a dezvoltat el comuna timp de 16 ani (4 mandate). Si a facut un LILD din banii nostri acolo acasa la el, copii sunt toti plini de bani, terenuri si apartamente, haideti sa ii cerem socoteala.

  • Toti o apa si-un pamant! Ce nu intelegeti, care nu s-a vaitat de greaua mostenire la primul mandat! Si apoi cer altul si altul ca de, lucrurile bune se fac in timp lung la noi in Romania.

  • @george… trotuarul de pe soseaua rediu este o necesitate pentru cei care-si duc copiii la gradinita. In al 3 lea an de mandat a lui Grosu trebuia macar si fie finalizat proiectul. Asa ca, mai schimbati placa cu articolele platite. PS: s-a mai scris despre necesitatea acestui trotuar inca de anul trecut, parca pe APIX. Cauta!

  • Nu iau apărarea primarului, dar are niște mizerii de consilieri locali. Mare parte dintre acestia au interese imobiliare sau de alta natura, votează împotriva indiferent de proiect….vorba cuiva de mai sus, ce-a făcut fostul primar timp de 16 ani?? Locuiesc în Rediu de câțiva ani și problema lipsei unui trotuar, dar și a ieșirii dimineața din Rediu sunt un calvar…ma gândesc serios sa ma mut intr-o alta zonă…

  • Dobre Buliga

    Dobre e un gunoi interlop. impreuna cu Fanica. El doar gunoi si alcoolic

  • Irina bubulina

    Cei din Rediu, vechii localnici ai satului n-au avut trotuar niciodata si nici nu le-a trebuit. Ne-am descurcat intotdeauna fara probleme.Viniturile, astia din judetele din provincie, astia mutati la bloc la sat, astora le trebuie trotuar. Cat de rupt in ccur poti fi sa te muti la bloc intr-un sat ? Cand ai venit n-ai vazut ca nu e trotuar, „ieseanule”? Va mai da si drept de vot ca sa votati nulitatea asta de primar.

  • LEGEA DIN ROMANIA

    Am citit aticolul si comentariile. Se ignora esentialul, adica aplicarea legii. De aici, incepe totul. Concret, politia ar trebui sa aplice masurile prevazute de lege administratorului drumului (amenda, inchidere drum etc). Daca si cind se va intimpla asa, va asigur ca imediat dupa aceea trintorii care au salarii pentru nimic util comunitatii, ar rezolva foarte rapid. Atita timp cit politia e plina de indolenti si nu face nimic, situatia va ramine la fel . Autoritatile nu lucreaza pentru cetateni. Cei din interiorul lor, folosesc autoritatile pentru interese personale.

  • Am citit aticolul si comentariile. Se ignora esentialul, adica aplicarea legii. De aici, incepe totul. Concret, politia ar trebui sa aplice masurile prevazute de lege administratorului drumului (amenda, inchidere drum etc). Daca si cind se va intimpla asa, va asigur ca imediat dupa aceea trintorii care au salarii pentru nimic util comunitatii, ar rezolva foarte rapid. Atita timp cit politia e plina de indolenti si nu face nimic, situatia va ramine la fel . Autoritatile nu lucreaza pentru cetateni. Cei din interiorul lor, folosesc autoritatile pentru interese personale.

  • De fapt primaria comunei nu a facut si nici nu face nimic, nici repararea, asfaltarea (daca nu sunt prea pretentios) drumului din cartierul Dealul Zorilor, care este o mizerie de drum, iar dezvoltatorul imprenuna cu primarul nu au facut nimic in acest sens. Poate incep de pe acum, avand in vedere ca deja au inceput sa se pregateasca pentru alegerile din 2024.

  • Trotuarele sa treaca prin curtile alora cu casa la drum, nu? Ca toti au venit cu gardul langa drum, nu stu cum au primit autoriatia de construire (asta daca au asa ceva).
    Un jaf de comuna, nebun sa fii sa te muti acolo.

  • Daca se taia capul balaurului (Grosu), cred ca avea sa se intre in normalitate. Asa ca Susan din arest la domiciliu va stringe in continuare spagi pentru Primarul USR Ciprian Grosu

  • Problema e ca kktul asta de ,,cap al comunei,, nu a facut nik decat a dat autorizatii de construire de blocuri si case pentru toti acolitii grohaimii sale. Este o groapa cum vii spre Iasi cred ca are 20 cm adancime si e asa de vreo 3 ani, era chiar asa de greu de astupat cu ceva ? Kkt in ochi !!!

  • Problema e ca kktul asta de ,,cap al comunei,, nu a facut nik decat a dat autorizatii de construire de blocuri si case pentru toti acolitii grohaimii sale. Este o groapa cum vii spre Iasi cred ca are 20 cm adancime si e asa de vreo 3 ani, era chiar asa de greu de astupat cu ceva ? Kkt in ochi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *