Prima pagină » Culinar » Sos vinegrette. Cum să pregătești un dressing pentru salată autentic franțuzesc la tine acasă

Sos vinegrette. Cum să pregătești un dressing pentru salată autentic franțuzesc la tine acasă

17 iun. 2022, 14:23,
BZI.ro, în Culinar

Original, parfumat, picant, din produse obișnuite, un sos vinegrette completează perfect gustul unei salate. Dressingul clasic pentru vinegreta de muștar este una dintre variantele celebrului sos franțuzesc. Adăugarea de oțet și muștar îi face gustul strălucitor și memorabil, salata ta va străluci cu culori noi.

Pentru a pregăti acest sos vei avea nevoie de ulei de floarea soarelui, nerafinat. De asemenea, vei avea oțet din vin roșu, muștar, zahăr, piper negru și sare. Astfel, ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a obține o salată extrem de delicioasă pentru întreaga familie. Acest sos franțuzesc poate fi adăugat și atunci când vrei să servești morcovi coreeni sau salată din gogonele verzi.

un recipient pe o masa cu sos vinegrette langa mai multe ingrediente

Dar dressingul este bun și pentru vinegreta cu varză murată

Sos vinegrette. Cum să alegi corect ingredientele

Întâi de toate, adăugați sare, zahăr și muștar într-un recipient. Poți folosi orice tip de muștar, importanat este să fie picant, dar, în general, orice muștar vă place sau aveți la dispoziție va fi potrivit. În funcție de cât de picant este muștarul, ajustați cantitatea acestuia, puneți mai mult din cel mai puțin picant. Nu puteți adăuga sare în dressing, dar sărați salata după gust deja în bolul de salată.

Adăugați următorul ingredient în sos, adică oțetul de vin. Poate fi alb sau roșu, nu există nicio diferență. Pe lângă acesta, puteți lua oțet de mere sau suc de lămâie. Apoi adăugați ulei de floarea soarelui. Este mai bine, desigur, să luați ulei parfumat de floarea soarelui. Acesta este un produs foarte benefic și datorită lui dressingul va fi îmbogățit cu aroma semințelor de floarea soarelui. Dacă nu vă place un astfel de ulei, atunci rafinatul va fi de folos. De asemenea, poți face un dressing delicios cu ulei de măsline.

un recipient pe o masa cu sos vinegrette langa un bol cu salata si doua furculite

Sosul este ideal pentru o vinegreta cu un gust mai liniștit, adică fără varza murată și hering

Iar ultimul pas este ardeiul iute măcinat. Gospodinele folosesc piper negru măcinat. Ar fi bine să folosiți piper proaspăt măcinat. Este incomparabil mai aromat decât cel cumpărat. Amestecați dressingul. Vă atrag atenția că muștarul, oțetul și uleiul au densități diferite. Din această cauză, muștarul se va așeza întotdeauna sub propria greutate pe fundul sosului. Prin urmare, amestecarea acestuia până la omogenizare este puțin probabil să funcționeze. Astfel, sosul este gata și rămâne doar să-l adăugați la vinegretă și să-l puteți servi la masă alături de ciorbă de ied sau de ciorbiță țărănească.

Avantajele acestui sos. De ce este atât de popular și folosit în salate

Acest dressing se dovedește a fi cât se poate de picant și parfumat, are o mulțime de gusturi, de la dulce-acrișor la picant. Prin urmare, vă recomand să începeți cu o lingură de dressing per porție la salată. Se amestecă și se gustă salata. Dacă este necesar, adăugați mai multe linguri. De asemenea, acest sos poate fi adăugat și pentru aromatizarea unui tartar de vită.

un recipient pe o masa cu sos vinegrette langa un bol cu salata

. Adăugarea de oțet și muștar îi face gustul strălucitor și memorabil, salata ta va străluci cu culori noi

Sosul este ideal pentru o vinegreta cu un gust mai liniștit, adică fără varza murată și hering. Iar sosul îl va face cu siguranță mai picant. Dar dressingul este bun și pentru vinegreta cu varză murată. Principalul lucru este să nu exagerați cu el, pentru că, repet, dressing-ul este cât se poate de picant.

Deoarece gradul de salinitate, dulceață, amărăciune, claritate, aciditate, picătură a unui sos vinegrette este individual pentru fiecare, adăugați întotdeauna condimente și oțet, concentrându-vă pe gustul dvs. Dacă adăugați oricare dintre condimente pentru prima dată, atunci rețineți că există condimente care sunt deosebit de importante pentru gustul sosului, precum ardeiul iute.

un recipient pe o masa cu sos vinegrette langa mai multe ingrediente

Dressingul clasic pentru vinegreta de muștar este una dintre variantele celebrului sos franțuzesc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024