Prima pagină » Culinar » Sos Ranch. Cum să pregătești un dressing savuros?

Sos Ranch. Cum să pregătești un dressing savuros?

20 feb. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

Un sos ranch pentru salată are un gust picant și savuros. Acesta este cel mai popular sos pentru salate din America. Fiecare american are în frigider un borcan cu acest dressing făcut acasă și este folosit peste tot. Sosul este adăugat în salate, folosit pentru sandvișuri și servit cu legume la cuptor.

Pe bună dreptate, acest sos este într-adevăr foarte gustos, la fel ca și cel tahini. Pentru a pregăti deliciul originar din America veți avea nevoie de 200 gr de smântână groasă, 10 gr de mărar, 10 gr de pătrunjel, 10 gr de ceapă verde, 2 gr de busuioc și sare după gust. De asemenea, puteți adăuga piper negru și paprika după gust, zahăr și 2 cuișoare de usturoi. Pentru un gust picant veți avea nevoie de 2 gr de pudră de muștar și o jumătate de lingură de suc de lămâie. Ingredientele sunt simple și pot fi găsite întotdeauna acasă. Smântâna este folosită ca bază și poate fi înlocuită cu maioneză și lapte bătut. Se adaugă muștar pudră, usturoi, piper, sare, paprika și ierburi aromatice după gust: ceapă, pătrunjel sau mărar. Sosul are un gust interesant când se adaugă o crenguță de busuioc.

Sos Ranch. Cum să pregătești corect ingredientele pentru o consistență fină a deliciului

Pentru sosul ranch, folosiți un amestec de ceapă verde, pătrunjel și mărar. Spălați bine ierburile și uscați-le cu prosoape de hârtie. Se toacă fin pătrunjelul și mărarul cu un cuțit. Se pot adăuga câteva frunze de busuioc pentru un gust plăcut.

Puteți folosi ierburi uscate în loc de ierburi proaspete, dar sosul va fi mai delicat și mai parfumat în prima variantă. De asemenea, decojiți cățeii de usturoi, tocați-i fin cu un cuțit, dați-i pe răzătoare sau treceți-i prin presă.

Puteți să folosiți praf de usturoi în loc de usturoi proaspăt. Adăugați usturoiul și un vârf de cuțit de praf de muștar la baza de smântână și mai amestecați bine încă o dată toate ingredientele din bol, asigurându-vă că smântâna este groasă.

Cu ce poate fi înlocuită smântână. Pentru ce feluri de mâncare este potrivit acesta?

Conform rețetei originale din America, pentru a pregăti sosul pentru salate se folosește mai des lapte bătut și maioneză, la fel este și în cazul sosului chimichurri. Laptele bătut este un produs lactat fermentat care are consistența unui iaurt gros. Laptele bătut este disponibil sub formă de pudră care trebuie diluată cu apă pentru a obține sosul.

Maioneza ar trebui să aibă, de preferință, o aromă neutră. Adăugați ierburile și usturoiul. Adăugați pudra de muștar, sare, piper negru măcinat, paprika și puțin zahăr pentru a echilibra gustul. Adăugați puțin suc de lămâie în sos pentru a-i da un gust acrișor plăcut. În locul sucului de lămâie se poate folosi oțet balsamic, de mere sau de vin. Lăsați-l să se răcească puțin în frigider și serviți-l ca sos pentru salată sau serviți-l cald alături de legume la grătar. Acesta nu este potrivit pentru fripturi, în schimb, pentru acest fel de mâncare puteți folosi sosul de mere.

Această rețetă pentru sos Ranch de casă este extrem de ușoară. Pentru a vă asigura că sosul iese exact ca la marii bucătari este bine să folosiți ierburi proaspete dacă le aveți la îndemână sau ierburi uscate. Acesta este un dressing extrem de versatil pentru sosuri salate sau pentru feluri de mâncare sărate și piperate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *