Prima pagină » Culinar » Sos pentru pește. Cum să obții un fel de mâncare neobișnuit și delicios pentru masa de sărbătoare

Sos pentru pește. Cum să obții un fel de mâncare neobișnuit și delicios pentru masa de sărbătoare

10 apr. 2023, 13:00,
în Culinar

Un sos pentru pește este extrem de important atunci când vreți să vă surprindeți oaspeții cu un fel de mâncare de excepție. Peștele este un produs uimitor. Dar ce bogăție de nuanțe și arome pot fi descoperite atunci când îl gătești cu diferite sosuri. Chiar și cel mai banal pește poate fi transformat într-o capodoperă culinară sofisticată prin adăugarea sosului potrivit.

Ca principiu general, peștele gras trebuie servit cel mai bine cu sosuri ușoare pe bază de suc de lămâie, oțet balsamic, ulei de măsline, ierburi, roșii etc. Peștele cu conținut scăzut de grăsimi se va deschide în compania unor sosuri delicate de smântână, sosuri de smântână, sosuri de maioneză și alte sosuri similare. În selecția noastră veți găsi sosuri neobișnuite, clasice și de bază pentru pește – rețete care au fost încercate și testate. Restul este o chestiune de experiență și imaginație. Urmați rețetele, experimentați cu condimente și mirodenii și creați-vă propriile capodopere!

Sos pentru pește. Un deliciu adevărat pe bază de lămâie

Combinația dintre lămâie și pește este considerată un clasic culinar. Aciditatea neutralizează, de obicei, conținutul de grăsime al peștelui, dar acest sos gros, acrișor și cremos este potrivit și pentru speciile cu conținut scăzut de grăsimi. Puteți ajusta aciditatea după gustul dvs. cu smântână și zahăr.

Pentru a-l prepara veți avea nevoie de 2 gălbenușuri de ou, 1 lămâie, 50 ml de vin alb sec, 100 ml de apă, 4 linguri de smântână dublă și 1 linguriță de muștar. De asemenea, veți avea nevoie de zahăr, piper alb și sare după gust.

Se amestecă într-o cratiță gălbenușul de ou, muștarul și 1/2 din apă. Adăugați sucul de lămâie, restul de apă și aduceți la fierbere, amestecând constant. Se toarnă vinul alb și se fierbe până se îngroașă, sare și piper, se adaugă zahăr după gust. Turnați smântâna și fierbeți câteva minute fără a aduce la fierbere. La final, adăugați ierburile și luați sosul de pe foc.

Sos de fenicul pentru pește. O capodoperă culinară în bucătăria ta

Gustul luminos și proaspăt al feniculului, cu note de mărar și anason, se potrivește perfect cu orice pește. Acest sos va adăuga o notă de rafinament celui mai banal fel de mâncare de pește. Pentru a prepara sosul aveți nevoie de ½ o crenguță de fenicul proaspăt, 1 gălbenuș de ou și un cățel de usturoi.

Pentru o aromă deosebită veți avea nevoie de 30 g de unt, 100 ml de smântână dublă, ½ lingură de bulion de pește sau de legume, 100 ml vin alb sec și sare după gust. Se toacă mărunt feniculul și usturoiul. Se amestecă separat smântâna și gălbenușul de ou și se toacă ierburile.

Pentru a pregăti acest sos pentru pește absolut senzațional se topește untul și se prăjește feniculul până devine auriu. Se toarnă vinul și se fierbe la aburi timp de un minut, apoi se toarnă bulionul și se fierbe până când feniculul este moale. Adăugați usturoiul și sarea. Turnați în amestec de gălbenuș de ou și smântână într-un jet subțire și gătiți la foc mic până se îngroașă, amestecând constant. Adăugați ierburile și luați de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *