Prima pagină » Culinar » Sos pentru chiftele marinate. Cum să obții un preparat gustos și aromat

Sos pentru chiftele marinate. Cum să obții un preparat gustos și aromat

08 feb. 2023, 15:20,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun sos pentru chiftele marinate. Acesta se face rapid și le va oferi delicioaselor chiftele o savoare aparte. Chiftelele marinate sunt pe placul multora dintre noi, fiind ideale la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum să obții un preparat gustos și aromat.

Sos pentru chiftele marinate

Dacă vrem să face niște chiftele marinate delicioase, trebuie să pregătim și un sos aromat care să le completeze gustul. Pentru sos vom avea nevoie de 1 kg de roșii proaspete, opărite și decojite sau de 500 ml de bulion de roșii, 1 ceapă mică, 1 lingură de ulei, 1 foaie de dafin, 1 limgură de zahăr, cimbru, sare și piper după gust.

Se curăță ceapa, se spală apoi se taie mărunt și se călește într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă și un praf de sare, iar după ce ceapa se înmoaie, se pun roșiile, foile de dafin și cimbrul. Se amestecă ușor și se lasă la călit timp de 10 minute, apoi se scot frunzele de dafin împreună cu cimbrul. Compoziția se strecoară și se adaugă zahărul. La final, se obține un sos cu o consistență cremoasă.

Deliciosul sos se servește împreună cu niște chiftele gustoase din carne de pui sau de porc. Acest preparat culinar este nelipsit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. La ceas aniversar nu trebuie să lipsească un piept de rață cu sos de portocale. Acest deliciu rafinat este ideal pentru iubitorii de mâncăruri sofisticate.

Alături de o friptură savuroasă putem pregăti și niște ardei copți cu sos de roșii. Aceștia vor completa perfect savoarea fripturii de porc, vită sau de pui.

Cum să pregătești rapid un sos delicios pentru chiftele

Chiftelele marinate sunt pe placul multora dintre noi, fiind nelipsite de la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat savuros. Chiftelele marinate se servesc cu un sos alb gustos și aromat. Pentru a pregăti acasă un sos alb aromat și perfect pentru chiftele, vom avea nevoie de 300 ml de smântână grasă, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, ulei pentru călit ceapa și usturoiul, 2 linguri de făină albă, sare și piper după gust.

Se curăță ceapa și se taie cât mai mărunt posibil apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă după aceea usturoiul peste care se toarnă 2 pahare cu apă și se lasă totul la foc mic timp de 5 minute. După aceea se adaugă chifteluțele deja prăjite anterior și se completează cu apă cât să le acopere.

Se lasă totul la fiert timp de 5 minute. Separat se amestecă făina cu smântâna și celelalte condimente, se pune un pic de apă de pe foc și de adaugă totul în oala cu chiftele. Se lasă la foc mic timp de 5 minute după care se lasă chiftelele cu sos la răcit și se servesc calde cu o pâine de casă pufoasă și cu niște murături savuroase.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un delicios sos pentru chiftele marinate. Acesta se face ușor, este aromat și completează perfect gustul chiftelelor de casă cu carne de porc sau de pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *