Prima pagină » Culinar » Sos de vin roșu pentru friptura de porc. Secretele marilor bucătari pentru un preparat fraged și aromat

Sos de vin roșu pentru friptura de porc. Secretele marilor bucătari pentru un preparat fraged și aromat

26 dec. 2023, 09:50,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un sos de vin roșu pentru friptura de porc. Delicioasa friptură este nelipsită de la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu o friptură gustoasă și plină de savoare. Friptura de porc merge de minune cu un sos de vin roșu, făcut după rețeta clasică. Iată secretele marilor bucătari pentru un preparat fraged și aromat.

Sos de vin roșu pentru friptura de porc

Dacă vrem să pregătim acasă o friptură de porc gustoasă, fragedă și suculentă, trebuie să facem mai întâi un sos de vin roșu. Acesta va frăgezi carnea și îi va oferi un plus de aromă. Rețeta de sos de vin roșu este simplă și la îndemâna oricui. Avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. La mesele festive și nu numai, putem pregăti o friptură. Aceasta se poate face la cuptor alături de câteva legume proaspete.

Sosul de vin roșu se toarnă peste carne sau se servește împreună cu friptura, la final, când este gata. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe lângă un sos aromat, putem pregăti pentru friptură și niște garnituri. Fie alegem o garnitură cu cartofi, fie o salată asortată cu legume și verdețuri proaspete. La fel de bine, friptura de porc merge și cu niște murături țărănești făcute după rețeta bunicii.

Sosul de vin roșu pentru friptura de porc este ușor de făcut și oferă preparatului culinar mai multă savoare. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vom pregăti un sos aromat și gustos

Pentru  sosul de vin roșu vom avea nevoie de 300 ml de vin roșu sec, 20 ml de vin roșu dulce, 25 g de unt, 1 ceapă roșie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de făină, 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat, sare și piper.

Mai întâi se topește untul într-un vas apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. După aceea se adaugă usturoiul tocat și se sotează totul timp de câteva minute. Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat bine se pune făina și se amestecă mereu să nu se formeze cocoloașe. Se toarnă și zahărul și se amestecă până când se topește și se ia vasul de pe foc. Peste amestecul obținut se toarnă vinul roșu sec și vinul dulce. Se amestecă totul pentru a obține o compoziție cu o consistență cremoasă. La final, se pune din nou sosul la foc mic timp de 2 minute. Când este gata, se adaugă rozmarinul tocat și se ia sosul de pe foc.

Sosul de vin roșu se toarnă peste friptura de porc scoasă din cuptor sau se poate servi friptura fragedă și gustoasă alături de acest sos aromat. Rețeta poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Cu siguranță friptura de porc servită alături de sosul de vin roșu va avea o savoare deosebită și va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *