Sos de vanilie pentru ornarea prăjiturilor de casă. Rețeta cu care vei pregăti un desert rafinat și aromat

03 dec. 2023, 20:08
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un sos de vanilie pentru ornarea prăjiturilor de casă. Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a pregăti prăjituri sau fursecuri de casă cu un aspect deosebit, putem să le decorăm cu un sos de vanilie. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată rețeta cu care vei pregăti un desert rafinat și aromat.

Sos de vanilie pentru ornarea prăjiturilor de casă

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și cu un aspect deosebit, putem alege pentru decor deliciosul sos de vanilie. Acesta este ideal pentru ornarea prăjiturilor de casă, dar poate fi folosit și pentru a umple ștrudele, pentru a glasa turtă dulce de casă sau pentru a orna cornuri pufoase făcute cu aluat fraged.

Sosul de vanilie are o textură fină, cremoasă și este incredibil de aromat. Acesta se face rapid, după rețeta simplă a marilor bucătari. Pentru sosul de vanilie vom avea nevoie de 200 ml de lapte, 2 gălbenușuri, 1 linguriță de unt, 3 linguri de zahăr brun și 1 pliculeț de zahăr vanilat.

Într-un bol mare se freacă gălbenușurile cu zahărul, apoi se pune laptele la fiert, iar când este gata se toarnă peste compoziția de gălbenușuri cu zahăr. Compoziția obținută se strecoară și se pune într-o cratiță.

Se lasă sosul de vanilie la foc mic până când se înfierbântă și se îngroașă puțin. Se ia cratița de pe foc și se pune untul apoi se amestecă foarte bine. Pe măsură ce sosul de vanilie se va răci, va căpăta o textură cremoasă. Acest sos este ideal pentru ornat și umplut prăjituri de casă.

Rețeta cu care vei pregăti un desert cremos și gustos

Cu deliciosul sos de vanilie putem să pregătim rapid niște clătite delicioase. Clătitele în sos de vanilie sunt pe placul multora dintre noi. Pentru umplutură vom avea nevoie de 250 g de brânză de vaci, 3 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, coajă rasă de portocală și un praf de sare. Pentur sosul de vanilie vom folosi rețeta de mai sus, iar pentru bezea vom avea nevoie de 6 albușuri, 6 linguri de zahăr și jumătate de pliculeț de zahăr vanilat.

Clătitele pufoase se vor umple cu compoziția din brânză de vaci și se rulează apoi se așază într-o tavă înaltă, unsă cu unt. Peste clătite se toarnă sosul de vanilie. Tava cu delicioasele clătite se pune la cuptor pentru câteva minute, timp în care se va pregăti bezeaua.

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul apoi se toarnă bezeaua peste clătite și se dau din nou la cuptor. Se lasă până când bezeaua devine ușor aurie. La final, se scot delicioasele clătite din cuptor și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se servesc.

Sosul de vanilie va oferi prăjiturilor de casă mai multă aromă și un aspect deosebit. Sosul se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat și vom obține sosul de vanilie perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *