Rețeta de sos de roșii pentru chiftele este destul de simplă, iar rezultatul este excelent. Pentru gătit se folosesc produse disponibile, iar condimentele pot fi selectate după bunul plac. Mâncarea poate fi independentă, sau puteți servi chiftele în sos de roșii cu o garnitură.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare pentru cină sau chiar pentru masa de prânz vei avea nevoie de carne tocată de porc și vită aproximativ 500 g, orez în cantitate de 0,5 căni, 2 bucăți de ceapă și un morcov. De asemenea, vei avea nevoie de 3-4 linguri de paste de tomate și făină pentru pane. Gospodinele folosesc sare de mare, hamei suneli, piper negru măcinat și ulei vegetal.
Cum să rulezi corect chifteluțe. Procesul de gătire
Pentru a pregăti felul de mâncare trebuie întâi de toate să fierbeți orezul. Pentru a face acest lucru, turnați orezul bine spălat în apă clocotită, într-un raport de 1:3, aduceți la fierbere și țineți-l pe foc până când este aproape gătit. Următoarea etapă constă în răcirea orezului. În timp ce se răcește acesta tocați mărunt o ceapă. Amestecați carnea tocată cu orezul și ceapa.
Se adaugă sare și condimente, se amestecă bine și se lasă puțin astfel încât consistența să se odihnească. Ulterior, se formează chifteluțe din carne tocată. Cel mai ușor pentru a face chifteluțele este să le rulezi cu mâinile umede. După care chifteluțele se rulează în făină și se prăjesc pe toate părțile. Se pun chiftelele prăjite într-o tigaie cu pereți groși. Cel mai bine este să folosești o tigaie din fier, exact cum avea bunica.
Sos de roșii pentru chiftele. În cât timp se prepară acesta
Pentru a pregăti un sos pentru chiftele tăiați ceapa, radeți morcovul, prăjiți ceapa și morcovul în ulei vegetal. După care se adaugă pastă de roșii și sare după gust. Toată consistența se diluează puțin cu apă plată proaspătă de la fântână sau filtrată sau cu bulion.
Se toarnă chiftele cu sos de roșii și se fierb la foc mic sub capac până se înmoaie, aproximativ 20-25 minute. Chiftele în sos de roșii sunt gustoase, parfumate și fragede. În câțiva pași simpli vei reuși să pregătești una dintre cele mai delicioase feluri de mâncare pentru întreaga familie. De asemenea, acestea sunt extrem de potrivite pentru a fi servite cu varză roșie la borcan.
Chiftele delicioase și parfumate sunt o alternativă excelentă la cotleturile obișnuite. Destul de des, chiftelele sunt gătite într-o tigaie sau într-o cratiță pe aragaz, dar totuși au un gust mult mai bun la cuptor. Astfel, dacă nu vrei să pregătești acest fel de mâncare în ulei, poți face chiftele suculente în sos de roșii la cuptor.
Atunci când prepari chiftele exclude condimentele picante. Dacă omiți aceste ierburi sau condimente felul de mâncare cu orez va fi perfecte pentru dieta și mâncarea bebelușilor. Însă este foarte important să știi că o tigaie greșită poate strica chiar și cea mai bună rețetă. Pentru a face mâncăruri cu orez constant delicioase, este bine să cunoști cum să alegi cel mai bun produs.
În cazul în care pentru un sos de roșii pentru chiftele nu ai acasă pastă de tomate, conform rețetei ingredientul poate fi înlocuit cu roșii în suc propriu, roșii proaspete sau ketchup. De asemenea, chifteluțele pot fi servite cu sos brun, alfredo sau chiar hoisin.