Prima pagină » Culinar » Sos de mere pentru friptură. Un fel de mâncare ca la restaurant pregătit la tine în bucătărie

Sos de mere pentru friptură. Un fel de mâncare ca la restaurant pregătit la tine în bucătărie

18 ian. 2023, 15:00,
în Culinar

În multe țări, un sos de mere pentru friptură este considerat a fi cheia gustului oricărui fel de mâncare. Acest sos poate transforma chiar și legumele fierte. Gospodinele s-au obișnuit cu monotonia gătitului, fripturi prăjite servite cu ketchup obișnuit și clătite servite cu lapte condensat sau gem simplu. La un moment dat, te plictisești și vrei să încerci ceva nou. Aici intervine sosul de mere.

Diferite feluri de preparate din carne au nevoie de sosuri de mere diferite. Nu toate gospodinele știu ce fel de sos să servească. De exemplu, un sos dulce-acrișor făcut din fructe de pădure ar merge bine cu friptură. Este demn de remarcat faptul că sosul de mere merge la fel de bine cu carnea ca și cu orice fel de mâncare mai dulce.

Sos de mere pentru friptură. Sfaturi de care trebuie să ții cont în pregătirea deliciului

După cum probabil ați ghicit până acum, merele sunt ingredientul principal al sosului. Dacă aveți de gând să folosiți mere pentru sos, ar trebui să alegeți soiuri acrișoare ale acestui fruct. De asemenea, veți avea nevoie de soiuri dulci pentru a sublinia rafinamentul gustului unui desert. Dar mousse-ul de mere nu trebuie confundat cu gemul, deoarece tehnicile de preparare a celor două delicatese diferă semnificativ.

Pentru cei cărora le plac condimentele, puteți adăuga hrean, ardei iute sau dulce, ierburi aromatice sau țelină. Piperul tocat mărunt, zahărul, sarea, cuișoarele sau scorțișoara sunt condimente bune pentru acest sos. Toate sosurile de mere au o aromă rafinată de prune. La cele dulci se pot adăuga și sultane, smochine și gutui.

Este important să respectați rețeta atunci când preparați sosul. Pentru ca sosul să aibă un gust bine echilibrat și o consistență plăcută, este necesar să se țină cont de o serie de sfaturi profesionale. Pentru a obține o textură delicată în caserolă, trebuie mai întâi să înmuiați merele prin fierbere sau prin coacere la cuptor.

După ce ați făcut acest lucru, tăiați merele. Le poți da prin sită sau poți folosi un blender, dar înainte de a face acest lucru, curăță-le de coajă. Fiecare rețetă are o varietate de ingrediente, așa că tehnica este diferită pentru fiecare.

Cea mai simplă rețetă pentru a găti adaosul la carne. Ingredientele de care ai nevoie

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli fructele, să le usuci și să le decojești. Apoi se taie fiecare măr în jumătate și se îndepărtează sâmburii. Se taie jumătățile în felii, cu o grosime de cel mult 1 cm, și se pune totul într-o cratiță.

Se toarnă în cratiță suficientă apă cât să acopere merele cu o treime. Se dă focul la maxim și, după ce apa a început să fiarbă, se reduce la mediu. În acest moment, se adaugă scorțișoara și zahărul și se amestecă totul până se omogenizează. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic încă 15 minute.

După 15 minute, sosul de mere pentru friptură se scoate din aragaz și se răcește la temperatura camerei. Apoi se toacă conținutul cu ajutorul unui blender, adăugând sucul de lămâie. Dacă doriți o textură friabilă, puteți folosi un pisălog de cartofi. Se adaugă doi căței de usturoi și două linguri de oțet pentru o aromă mai picantă. Se pune sosul într-o cratiță și se servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 noiembrie 2024
14 noiembrie 2024