Prima pagină » Culinar » Sos de brânză. O rețetă simplă pentru un deliciu ca la restaurant

Sos de brânză. O rețetă simplă pentru un deliciu ca la restaurant

03 ian. 2023, 13:16,
BZI.ro, în Culinar

Un sos de brânză se pregătește extrem de rapid. Sosul de smântână acră și usturoi este gata în câteva minute. Este bine să știi că acesta este acompaniamentul perfect pentru orice fel de gustare, de la crutoane și chipsuri la aripioare la grătar și cartofi prăjiți.

Pentru a pregăti deliciul vei avea nevoie de smântână acră de 10% în cantitate de 150 g, brânză sârbească sau feta aproximativ 100 g, busuioc verde aproximativ 2 crenguțe, usturoi 3 căței, sare, piper,  după gust. Acest sos, a cărui rețetă este cunoscută din cele mai vechi timpuri, este perfectă pentru legume proaspete, coapte sau fierte, precum și pentru dovlecei și vinete prăjite. Puteți folosi acest sos bogat și gros și cu pui, cartofi sau pește roșu. Seamănă puțin cu sosul tzatziki , dar fără castraveți suculenți și coriandru. Trebuie să știi că rețeta este foarte simplă, gustoasă și nu prea calorică, iar multe persoane o vor îndrăgi.

Sos de brânză. Cu ce să servești deliciosul dressing

Pentru a prepara sosul de smântână cu brânză și busuioc, pregătiți ingredientele corespunzătoare. Zdrobiți brânza sârbească cu o furculiță și adăugați smântâna în porții mici. Când sosul are consistența potrivită pentru dumneavoastră, adăugați în acesta usturoiul pisat sau tocat mărunt. După care adăugați busuiocul tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine.

Sosul de smântână cu brânză și busuioc este gata. Se pune într-o farfurie potrivită și se servește imediat după ce s-a gătit. Păstrați sosul la frigider pentru maximum 24 de ore. De asemenea, din moment ce acesta este pregătit, trebuie consumat într-o zi maxim, deoarece sosul se deteriorează foarte repede.

Acest sos se potrivește extrem de bine cu aripioarele pe grătar. Pentru a le pregăti pe acestea vei avea nevoie de 12 bucăți de aripioare, sos de soia 4 linguri, usturoi aproximativ o cuișoare, 3 linguri de miere de albine și 3 de ulei vegetal.

Cum să pregătești felul de mâncare pe grătar? Un fel de mâncare exact ca la restaurant

Pentru a pregăti felul de mâncare care se servește cu sos de brânză trebuie întâi de toate să spălați aripioarele, apoi uscați-le bine cu un prosop de hârtie. Întoarceți partea superioară a aripii spre exterior și agățați-o de partea inferioară a aripii.

Ulterior, puneți aripioarele într-un castron. Se amestecă sosul de soia, uleiul și usturoiul zdrobit, se toarnă peste aripioare și se amestecă bine. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider timp de 2 ore.

Ulterior, se încălzește mierea într-o tigaie mică, la foc mediu, până devine lichidă. Nu uitați să încălziți și grătarul și să-l ungeți ușor cu ulei. Scoateți aripioarele din marinată și puneți-le pe grătar. Se prăjesc timp de 12 minute până se înmoaie, întorcându-le din când în când. La final, se ung aripioarele cu miere caldă și se prăjesc încă 2 minute.

Din moment ce ai pregătit un sos de brânză ca la carte și ai în pregătire și felul de mâncare trebuie doar să pregătești crutoanele sau dacă mai dorești poți să mai faci un dressing. Unul potrivit, având o compoziție asemănătoare cu cel de smântână este sosul alfredo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *