Prima pagină » Culinar » Sos de avocado cu usturoi. O rețetă delicioasă care scade nivelul colesterolului

Sos de avocado cu usturoi. O rețetă delicioasă care scade nivelul colesterolului

23 ian. 2024, 14:50,
BZI.ro, în Culinar

Sosul de avocado cu usturoi este o variantă mai picantă a tradiționalului sos guacamole. Nu există îndoială că grecii iubesc usturoiul. Skordalia este un sos/dip grecesc de usturoi, care este de obicei făcut prin combinarea cartofilor sau pâinii cu o cantitate generoasă din acest condiment aromatic. Uneori, poate conține și nuci. Pentru a da o notă mai sănătoasă rețetei clasice de skordalia, în loc de o baza din amidon, vom folosi avocado. Avocado este bogat în nutrienți și e plin de grăsimi sănătoase. Se îmbină perfect cu aromele usturoiului, uleiului de măsline extra virgin și lămâii, care sunt coloana vertebrală a acestei rețete. Vom adăuga și câteva semințe de pin pentru un plus de textură, dar sunt opționale dacă nu le ai la îndemână.

Sos de avocado cu usturoi și semințe de pin

Sosul skordalia poate fi servit ca parte a unui platou cu aperitive în cadrul unei petreceri festive. Este partenerul perfect pentru tzatziki cu roșii uscate și melitzanosalata (sos dip din vinete). Asigură-te doar că îl servești cu suficiente legume crude și pâine pita. De asemenea, această variantă de skordalia este delicioasă în sandvișuri sau peste o felie groasă de pâine de secară. Avocado este un fruct delicios iubit în întreaga lume. Combinația de avocado, usturoi și lămâie este o combinație simplă de arome de care nu te poți sătura niciodată.

Vei avea nevoie de 2 avocado, 4 căței de usturoi, tocați, 1/4 ceașcă semințe de pin (opțional), 1/4 ceașcă ulei de măsline extra virgin, 3 linguri suc de lămâie și 1/2 linguriță sare kosher.

Adaugă usturoiul tocat, semințele de pin (dacă folosești), sarea și lămâia în bolul unui procesor de alimente/blender. Lasă-le apoi să se odihnească timp de 10 minute pentru a permite lămâii să atenueze din iuțeala usturoiului. Adaugă jumătățile de avocado în bol și pulsează. Toarnă uleiul de măsline și amestecă la viteză mare timp de 2 minute, până devine cremos. Ajustează cantitatea de lămâie și sare după gust. Sosul de avocado cu usturoi poate fi servit cu pita și legume crude, sau ca umplutură pentru sandvișuri.

Beneficiile pentru sănătate ale fructului de avocado

Deși nu este lipsit de grăsimi, avocado conține „grăsimi bune” care te ajută să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Avocado este, de asemenea, bogate în vitamine și minerale. Un sos de avocado este o opțiune mult mai sănătoasă decât un dip plin de maioneză. Avocado este plin de vitamine, minerale, fibre și grăsimi sănătoase.

Este unul dintre puținele produse naturale care conțin o cantitate semnificativă de acizi grași mononesaturați, cunoscuți ca grăsimi bune care scad colesterolul și promovează sănătatea inimii. Cu aproape 20 de vitamine și minerale, beneficiile potențiale pentru sănătate includ îmbunătățirea digestiei, beneficii pentru inimă, scăderea colesterolului, reducerea riscului de depresie și protecție împotriva cancerului.

Avocado este, de asemenea, benefic pentru pierderea în greutate, deoarece este bogat în fibre și grăsimi bune care te mențin sătul pentru mai mult timp. Este mult mai sănătos să servești un sos cu avocado și usturoi, sau să pui avocado pe pâinea de dimineață în locul untului de arahide! Dar deoarece conține grăsimi în proporție de 77 la sută, trebuie consumat cu moderație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *