Prima pagină » Culinar » Sos chimichurri. Cu ce bucate poate fi asociat și servit deliciul culinar

Sos chimichurri. Cu ce bucate poate fi asociat și servit deliciul culinar

20 dec. 2022, 13:45,
în Culinar

Un sos chimichurri se prepară cu ierburi proaspete. Acesta trebuie pregătit din pătrunjel, coriandru, busuioc sau oregano. De asemenea, sosul conține și legume. Printre cele mai utilizate este ceapă, ceapă eșalotă, ardei iute și cel dulce. Fără de condimente, adică piper negru măcinat și usturoi nu vei putea obține aroma dorită.

Într-o rețetă clasică de sos, ierburile și legumele se toacă fin, apoi se amestecă cu oțet și ulei vegetal. Uleiul și oțetul se iau, de obicei, în proporție de 2:1. Chimichurri în forma sa finală ar trebui să fie ușor picant, așa că raportul ulei/ungere va varia în funcție de cât de picant doriți să fie. Serviți sosul cu carne sau pește la grătar. Chimichurri poate fi folosit ca marinată. Astfel, carnea se poate marina până la 4 zile, iar peștele până la 1 zi.

o lingura cu sos chimichurri langa un bol cu sos si carne pe o masa

Într-o rețetă clasică de sos, ierburile și legumele se toacă fin, apoi se amestecă cu oțet și ulei vegetal

Sos chimichurri. Rețeta pentru o marinată deosebită

Pentru a pregăti marinata vei ave nevoie de pătrunjel, proaspăt, aproximativ 2 mănunchiuri mari. De asemenea, de 2 bucăți de ceapă și 4 ardei dulce, de preferat roșu. Nu uita să adaugi 1,5 linguriță de sare, piper negru măcinat după gust și 250 ml de ulei de măsline. Pentru un gust și mai deosebit multe gospodine adaugă oțet de vin alb în cantitate de 85 ml.

Întâi de toate se spală ardeii și ierburile în apă rece, apoi se usucă pe un prosop de hârtie. Se taie ardeii în două și se îndepărtează semințele. Se taie jumătățile în cuburi mici, aproximativ 5×5 mm. Ulterior, se toacă mărunt pătrunjelul.

carne cu sos chimichurii langa patrunjel si un bol cu sos

Uleiul și oțetul se iau, de obicei, în proporție de 2:1

Decojiți ceapa, tăiați-o în sferturi, apoi tăiați fiecare sfert în cubulețe mici, cam cât ardeiul. Este necesar să combinați legumele și ierburile într-un castron, sărați, piperați și amestecați tot. Se adaugă oțetul, apoi uleiul de măsline. Se amestecă și se pune într-un borcan cu capac. Se pune la frigider peste noapte. Marinata trebuie să stea neatinsă cel puțin 12 ore. Serviți acest sos cu fripturi, cum ar fi carnea de vită sau de pui. Poate fi folosit ca marinată pentru carne și pește.

De ce acest sos este adorat de toată lumea? Secretul succesului său

Chimichurri este un sos cu un gust picant și o adevărată aromă. Acest condiment pe bază de ulei este deosebit de bun pentru carnea la grătar sau pentru kebab. Sosul Chimichurri este mereu pregătit din pătrunjel și usturoi. Aceste condimente sunt prezente în orice grădină.

o lingura pe un bol cu sos chimichurri langa un catel de usturoi si patrunjel

Pentru a pregăti marinata vei ave nevoie de pătrunjel, proaspăt, aproximativ 2 mănunchiuri mari

Sosul este răspunsul sud-american la pesto-ul italian, doar că este mai accesibil de pregătit. Ingredientele din care este pregătit sosul nostru nu sunt scumpe. Din această cauză dressingul este adorat de toată lumea. Chimichurri este o modalitate excelentă de a conserva produsele și de a face un sos gustos pentru paste. Este, de asemenea, foarte sănătos.

De cele mai multe ori, sosul chimichurri este comparat cu pesto italian. Într-adevăr, ele au asemănări evidente. Ambele sunt făcute în principal din ulei și ierburi, în plus, necesită abilități culinare minime. Atât chimichurri, cât și pesto pot fi savurate chiar și de bucătari începători. Cu toate acestea, ele diferă în ceea ce privește gustul. Chimichurri nu are salinitatea unei brânzeturi tari, cum ar fi pecorino sau parmezan, și nici nu are nuci de pin. Dar are o aromă strălucitoare, acră și picantă, perfectă pentru a fi asociată cu fripturi.

o lingura intr-un bol cu sos chimichurri

Întâi de toate se spală ardeii și ierburile în apă rece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *