Prima pagină » Culinar » Sos brun. Cum să pregătești un dressing franțuzesc la tine acasă

Sos brun. Cum să pregătești un dressing franțuzesc la tine acasă

20 sept. 2022, 16:01,
în Culinar

Rețeta unui sos brun delicios și extraordinar de parfumat provine din frumoasa țară Franța, în a cărei bucătărie este considerat unul dintre reprezentanții clasicilor. Cu toate acestea, sosul are multe variații. Dacă vorbim despre sosul original, atunci acesta este un sos pe bază de bulion de carne, pronunțat, cu adaos de condimente.

În principal, sosul se servește cu tocană, carne prăjită și coaptă. În plus, a devenit baza pentru prepararea multor alte sosuri extrem de populare provenite din bucătăria franceză. Dacă vorbim despre concepte culinare universale, atunci „sosul brun” este unul dintre ele. Inițial, doar două sosuri au fost numite „maro”, cel Demiglas și Espanyol. Acum există foarte multe variații pentru sosul „maro” sau „brun”. Este foarte bine să știi că gustul felului de mâncare depinde de cât de bine este gătită baza sosului. Principalul lucru pentru bulion este aroma sa, cu toate acestea, nu ar trebui să aibă note pronunțate de condimente sau ierburi la fel precum sosul alfredo. Este necesar să vă asigurați că aroma cărnii nu este prea intruzivă. Pentru a învăța cum să gătești sosul maro perfect, ar trebui să te familiarizezi cu versiunea sa clasică.

un bol cu sos brun cu o lingura in el

Ulterior, din moment ce bulionul este gata se topește untura sau untul într-o tigaie adâncă

Sos brun. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține gustul autentic francez

Conform rețetei franceze pentru pregătirea sosului vei avea nevoie de 500 ml de bulion de carne, o lingură de pastă de roșii, 40 g de făină și 2 linguri jumate de unt sau untură topită. De asemenea, vei avea nevoie neapărat de o linguriță de unt și o jumătate de linguriță de sare.

Pentru a pregăti sosul întâi de toate trebuie să gătiți un bulion bogat și de înaltă calitate. Pentru bulion cele mai potrivite sunt oasele de vițel. Conform marilor bucătari acestea vor fi o bază ideală pentru a pregăti sosul francez.

un recipient cu sos brun pe o masa langa mai multe legume

Pentru a pregăti sosul întâi de toate trebuie să gătiți un bulion bogat și de înaltă calitate

Ulterior, din moment ce bulionul este gata se topește untura sau untul într-o tigaie adâncă. După care adăugați făină și căliți până se rumenesc ingredientele, astfel se procedează și atunci când vrei să pregătești un sos meunier. Următorul pas este adăugarea unui bulion. Astfel, se adaugă bulionul fierbinte, urmat de pasta de roșii. Se bate cu telul până tot amestecul dă în clocot.

După care reduceți focul. Focul trebuie dat mai încet atunci când în acesta apar bule. Acoperiți-l cu un capac și gătiți timp de o oră. Nu este necesară agitarea constantă, este suficient să îndepărtați spuma și grăsimea excesivă, care apare sub forma unor picături. Ulterior, treceți sosul fiert printr-o sită, adăugați untul. Acesta din urmă este ultimul pas în pregătirea sosului delicios.

un recipient cu sos brun pe un suport de lemn

Este foarte bine să știi că gustul felului de mâncare depinde de cât de bine este gătită baza sosului

Sos ușor pentru o salată de toamnă. Un dressing perfect pentru o gustare

Varianta de sos pentru salată se prepară pe bază de oțet balsamic. Lista ingredientelor include 500 ml oțet balsamic, o lingură de miere, fructe uscate zdrobite după gust. Procesul de gătit constă din mai mulți pași. Respectând mai mulți pași vei reuși să pregătești și sos vinegrette, la fel potrivit pentru salate.

Pentru a pregăti dressingul se toarnă oțetul în cratiță și se fierbe până când scade la jumătate. Acest lucru durează aproximativ 40 de minute. După care opriți focul, adăugați miere și fructe uscate. Poți îmbogăți astfel gustul salatei și să te bucuri de gustul ei.

In ciuda ușurinței de preparare a unui sos brun, acesta are un gust unic cu o tentă acră plăcută și în același timp astringentă și dulceagă. Datorită mierii, se dovedește incredibil de interesant, iar fructele uscate, la rândul lor, subliniază perfect gustul legumelor.

un borcan cu sos brun pe o masa

Conform rețetei franceze pentru pregătirea sosului vei avea nevoie de 500 ml de bulion de carne

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Ce s-a descoperit în organismul unuia dintre medicii rezidenţi din Iaşi? Detaliul care îl putea salva de la moarte
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum să cureți cartofii ușor folosind doar apă, sare și gheață
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simona Bucura-Oprescu a semnat DOCUMENTUL prin care pensionarii scapă de datorii vechi. Ce prevede actul normativ
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`