Prima pagină » Culinar » Sos Alfredo. Cu ce feluri de mâncare poate fi servit deliciul

Sos Alfredo. Cu ce feluri de mâncare poate fi servit deliciul

01 iul. 2022, 12:15,
în Culinar

Pentru a pregăti un sos Alfredo vei avea nevoie de câteva ingrediente și sfaturile marilor bucătari francezi și italieni. Acest sos cremos de brânză este un salvator pentru orice tip de mâncare. Marii specialiști folosesc sosul alături de carnea de vită sau de carnea măcinată. Cea din urmă este pregătită printr-o mașină de tocat carne și prăjită rapid în ulei de măsline la foc mare. De asemenea, sosul este un însoțitor grozav pentru paste sau un topping pentru pizza.

Pentru a pregăti acest deliciu alături de o mâncare franceză sau pentru un tartar de vită după o rețetă specială vei avea nevoie de câteva ingrediente aflate la îndemâna oricui. Astfel, pentru a te bucura de un sos excepțional de îți lasă gura apă vei avea nevoie de 120 g de brânză parmigiano reggiano, 30 g brânză pecorino romano, 300 ml de smântână groasă și 50 g unt. De asemenea, vei avea nevoie de o eșalotă mică, 7-8 căței de usturoi și de piper alb sau negru proaspăt măcinat.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie langa un cos si o carte pe o masa

Acest sos cremos de brânză este un salvator pentru orice tip de mâncare

Sos Alfredo. Pașii în pregătirea acestuia

Pentru a pregăti sosul trebuie să zdrobiți, curățați și să tocați usturoiul. După care să curățați șalota. Ulterior tăiați-le în jumătate pe lungime, apoi tocați cât mai fin ingredientul.

Pentru a obține o consistență a sosului perfectă la fel ca la marii șefi bucătari francezi și italian rade fin Parmigiano Reggiano și Pecorino Romano. Este important să topiți untul într-o cratiță cu fundul greu la foc mic. Astfel, acesta se v-a topi uniform și nu se va arde. Adăugați șalota și usturoiul pregătit anterior, și amestecați tot timpul. Este important să scoți ingredientele de pe foc fără ca acestea să se rumenească, 5 minute.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie

Pentru a obține o consistență a sosului perfectă la fel ca la marii șefi bucătari francezi și italian rade fin Parmigiano Reggiano și Pecorino Romano.

Ulterior se toarnă smântâna în cratiță, se adaugă ambele tipuri de brânz. Amestecând constant pentru a preveni arderea sosului și topirea uniformă a brânzei. Pentru a termina gătirea sosului scoateți cratița de pe foc și asezonați cu piper negru sau alb, după gust consistența obținută. Sosul se servește imediat, foarte fierbinte alături de garnitura pregătită sau chiar de ciorbă. Însă este important să nu consumi acest sos atunci când pregătești o mâncare de post.

Sfaturi pentru a obține un sos de brânză perfect. Cu ce să înlocuiești parmezanul italian

Aceste două tipuri de brânză sunt folosite în sosul Alfredo clasic. Dar le puteți înlocui cu „copii” bune, de exemplu, parmezan lituanian sau altă brânză tare de oaie. În acest caz, vă recomandăm să adăugați mai multă brânză de oaie, cel puțin 50 g, pentru a compensa lipsa de aromă a parmigiano adevărat. Pentru că, cu tot respectul față de frații Baltici, consistența parmezanului lor în timpul topirii este excelentă, dar gustul și aroma nici măcar nu pot fi comparate.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie

Pentru a pregăti sosul trebuie să zdrobiți, curățați și să tocați usturoiul

Sosul Alfredo este un sos făcut din parmezan, unt și smântână. Pentru a reuși să obții un deliciu adevărat este important să alegi produsele de calitate. Acesta se deosebește de sosul meunier și sosul vinegrette prin cantitatea de brânză folosită și densitate. Alfredo este cremos, fiind și foarte concentrat după gust.

Un sos Alfredo merge nu numai la paste, ci și la amorsarea unei pizza albă. Însă pentru ca sosul să-și facă treaba este important ca pizza să fie fără roșii. De asemenea, în bucătăria americană, acest sos se toarnă peste sandvișuri fierbinți. Sosul Alfredo se potrivește bine și cu legume și fructe de mare.

un recipient cu sos alfredo langa un prosop verde

Pentru a pregăti un sos Alfredo vei avea nevoie de câteva ingrediente și sfaturile marilor bucătari francezi și italieni

Bugetul.ro
Cutremur la Banca Transilvania. Anunțul oficial făcut de board-ul celei mai mari bănci românești despre noul director general al BT Broker de asigurare
redactia.ro
Detalii neștiute despre Ionel Ganea. Ce se întâmplă cu fostul fotbalist după accidentul în care fiul său a ajuns la spital în stare critică
Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
a1.ro
Cu cine votează Laura Vicol. Avocata a rupt tăcerea înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din 18 mai 2025
Playtech.ro
Ultimele cuvinte pe care Prinţul William şi Prinţul Harry şi le-au spus! Durere mare pentru Familia Regală
observatornews.ro
Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsori în toată ţara, de mâine dimineaţă. Vreme severă până sâmbătă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ungaria, îngenuncheată de deciziile lui Orban. Colaps financiar la Budapesta
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Scene cutremurătoare cu Ionel Ganea lângă patul băiețelului său.
Playtech.ro
Banii de la stat care intră pe card chiar miercuri, 14 mai. Ajutorul este așteptat de mulţi români
Dailybusiness.ro
Lovitură pentru pensionari! Statul extinde lista cazurilor în care cere returnarea pensiilor
RomaniaTV
Călin Georgescu, ASASINAT în România!! Vestea NEAGRĂ a picat ca un trăsnet
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Se schimbă banii, preşedintele anunţă referendum pentru trecerea la EURO
redactia.ro
Omul lui Hagi, în stare critică. Fostul campion al României a căzut inconștient pe trotuar
ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 mai 2025
14 mai 2025