Prima pagină » Culinar » Sos alb pentru paste. O rețetă simplă și rapidă pentru un preparat delicios

Sos alb pentru paste. O rețetă simplă și rapidă pentru un preparat delicios

21 apr. 2023, 13:47,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun sos alb pentru paste. Delicioasele paste făcute cu ciuperci, carne sau brânză sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține la final o mâncare aromată, sățioasă și sănătoasă. Iată o rețetă simplă și rapidă pentru un preparat delicios.

Sos alb pentru paste

Atunci când vrem să pregătim o mâncare ușoară, sănătoasă și gustoasă, ideale sunt niște paste cu sos alb. Acestea se fac rapid și avem nevoie de câteva ingrediente, însă rezultatul va fi unul încântător. Pastele pot fi făcute la mesele festive alături de alte bucate alese, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat irezistibil.

Când vine vorba de sosurile făcute acasă pentru diferite mâncăruri, doamnele se întrec în tot felul de rețete rafinate și aromate. Dacă vrem să facem niște coaste la cuptor, ideal este un sos ușor picant sau unul dulce-acrișor. Sosurile pentru friptură pot fi făcute cu diverse condimente și verdețuri proaspete care vor oferi cărnii un plus de savoare.

Și delicioasele chiftele marinate pot fi servite împreună cu un sos de roșii delicios. Acest preparat culinar va aminti de rețetele bunicii și de aromele mâncărurilor din vremea copilăriei. Pentru iubitorii de preparare tradiționale ideale sunt niște chiftele marinate cu sos servite cu o pâine pufoasă și gustoasă. Pastele cu sos alb și ciuperci sunt ideale la mesele de sărbătoare alături de alte delicii. Pentru pasionații de mâncăruri cu ciuperci, ideale sunt și ciupercile umplute la cuptor. Acestea au o savoare aparte și un aspect deosebit. Toate aceste delicii sunt ușor de gătit mai ales dacă ținem cont de câteva trucuri culinare ale marilor bucătari.

Rețeta cu care vei obține un sos gustos și aromat

Dacă vrem să pregătim un sos alb pentru paste vom avea nevoie de 1 cană cu smântână, 125 g de unt, 4 linguri de făină, 3 linguri de parmezan, 1 linguriță de praf de usturoi sau 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 vârf de cuțit de sare.

Mai întâi se topește untul într-o cratiță la foc mic, amestecând continuu. După aceea se adaugă făina treptat și se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloașe. După ce untul și făina s-au omogenizat se adaugă în cratiță și smântâna, parmezanul ras, usturoiul și puțină sare. Se lasă sosul la fiert până când capătă consistența dorită.

Dacă sosul este prea subțire se mai pune un pic de făină. Acesta sos aromat se va adăuga peste pastele delicioase. Sosul alb se poate condimenta după preferințe cu mărar, pătrunjel, coriandru, oregano și multe altele. Cu siguranță la final vom obține cele mai bune paste, pe placul tuturor celor de la masă. Sosul alb este ideal pentru niște paste cu carne de pui sau cu ciuperci, obținându-se o mâncare sățioasă, delicioasă și sănătoasă.

Sosul alb pentru paste se face rapid, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține niște paste gustoase și aromate. Pentru un preparat reușit trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, iar succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *