Prima pagină » Actualitate » Sorin Roşca Stănescu, despre secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu: „Nu a dezvăluit tot din securitate naţională” – FOTO, VIDEO EXCLUSIV

Sorin Roşca Stănescu, despre secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu: „Nu a dezvăluit tot din securitate naţională” – FOTO, VIDEO EXCLUSIV

18 apr. 2022, 14:25,
în Actualitate

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a discutat în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE despre Constantin Boştină, secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu.

De asemenea, acesta susţine că în cartea lansată recent nu au fost comunicate toate evenimentele şi secretele pe care le ştie din perioada 1965 – 1989. Constantin Boştina a menţionat doar ce a considerat că nu este periculos pentru cetăţeni.

Ce spune Sorin Roşca Stănescu despre secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu

Reamintim faptul că ec. dr. Constantin Boştină, acum în vârstă de 76 de ani, a fost secretar personal al lui Ceauşescu în perioada 1980-1982, iar apoi, în perioada 1982-1986, a fost ministru-adjunct la Ministerul Industriei Uşoare.

„Când am aflat de această perioadă, am fost fascinat de perspectiva de a colabora. Evident imediat flerul mi-a dictat să-i propun să scriem această carte. Reacţia lui a fost promptă. A spus că el poate pregăti o asemenea lucrare dar nu acceptă să fie publicată în timpul vieţii lui. Nu a cedat. Apoi singur la un moment dat s-a răzgândit şi vă mărturisesc că îl suspectez de faptul că nu ne-a spus tot. A ales să ne spună ce a considerat domnia sa că nu este periculos. Nu s-a lăsat tras de limbă în ciuda tentativelor abile pe care în calitate de jurnalist le-am făcut. Transmite către cititori numai ce doreşte, păstrând informaţii valoroase pentru o altă eventuala carte. Mai mulţi istorici care au citit cartea mi-au mărturisit că ţinând cont de informaţiile noi din confesiunile lui Constantin Boştina îşi modificia unele aprecieri în lucrările lor. Această carte are meritul de a modifica puţin istoria în bine, de a preciza unele chestiuni”, a transmis jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Cea mai vândută carte din România

În prezența a zeci de invitați, oameni de afaceri și din lumea bună a urbei, sub egida Evenimentul Istoric, a fost lansat volumul ”Am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu. Constantin Boștină, în dialog cu Alice Barbu și S.R. Stănescu”, din seria ”În ochiul ciclonului”.

Pe acest plan, Sorin Roșca Stănescu a ținut să arate că, la momentul actual, lucrarea este un bestseller al momentului pe plan național.

”Este cea mai vândută carte din România, la acest moment! Ea este despre Constantin Boştină, cel care a fost secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu. Este un volum-document, realizat alături de Alice Barbu, căreia îi mulțumesc pentru colaborare, despre fațetele, trecutul din România dinainte de 1989. Sunt convins că, asta și din motive de siguranță națională, că acest personaj istoric al acelor vremuri, domnul Boștină, nu ne-a dezvăluit tot ceea ce știe… Poate într-un volum viitor!”, a transmis cunoscutul jurnalist Sorin Roşca Stănescu.

Aici, cercetătorul istoric Alice Barbu arată că:

”E un volum-document, important și interesant ca surse și informații prezentate de Constantin Boștină. El vine cu elemente extrem de utile, fără stigmatizări sau categorisiri, legate de perioada anilor de până în 1989. Este o abordare, așa cum cred că trebuie să fie lăsat un istoric și un cercetător să facă, cât se poate de precisă și bazată pe cercetare documentară”.

Astfel, Sorin Roşca Stănescu despre secretarul personal al lui Nicolae Ceauşescu susține că este o personalitate plină de dezvăluiri spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *