Prima pagină » National » Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena alături de alți deţinuţi. Fostul primar va afla dacă va fi pus în libertate – UPDATE

Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena alături de alți deţinuţi. Fostul primar va afla dacă va fi pus în libertate – UPDATE

30 mai 2022, 16:00,
BZI.ro, în National

Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena. Luni, 30 mai, este o zi foarte importantă pentru fostul edil al capitalei, de vreme ce acesta va afla dacă va scăpa de închisoarea din Grecia. Tot astăzi începe și procesul de extrădare.

UPDATE Magistrații au hotărât ca procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu să se reia marți, 31 mai.

Sorin Oprescu adus la Curtea de Apel din Atena

Fostul edil a fost adus cu o dubă, alături de alți deținuți

Sorin Oprescu adus la Curtea de Apel din Atena

Sorin Oprescu a ajuns la Curtea de Apel din Atena, în jurul orei 08:45. Fostul edil a fost adus cu o dubă, alături de alți deținuți. Au coborât doi câte doi, legați cu cătușe unul de celălalt.

În această dimineață, 30 mai, Sorin Oprescu se află în fața aceluiași complet de judecată care a luat decizia, ultima dată, de a-l ține încă 10 zile în arest preventiv, menținând decizia procurorului de caz.

La finalul ședinței Sorin Oprescu va afla dacă va fi pus în libertate sau magistrații vor menține măsura arestului preventiv pentru maximum 30 de zile. Legea din Atena precizează faptul că deținuții pot fi ținuți în arest preventiv cel mult 40 de zile, după care, chiar dacă procesul privind extrădarea se prelungește, Sorin Oprescu va fi lăsat în libertate.

Fostul primar află astăzi dacă va fi eliberat din închisoare, după ce deja de 10 zile sta în închisoarea de maximă siguranță Korydallos, unde a fost dus după ce a fost prins de autoritățile elene. Judecătorii care l-au trimis în arest preventiv vor decide dacă prelungesc măsura până iau decizia asupra extrădării sale. Tot luni, 30 mai, începe și procesul privind extrădarea.

Fiind condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în data de 17 mai, după ce pe numele acestuia fusese emis un mandat european de arestare. Sorin Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, într-o regiune de lux din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia.

Fostl edil Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București, fiind acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Sorin Oprescu la Curtea de Apel din Atena

Fiind condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut în Atena, în data de 17 mai

Un medic grec a dezvăluit cum a fost arestat Sorin Oprescu

Amintim faptul că Sorin Oprescu a fost arestat în Atena şi subiectul a făcut multă vâlvă atât în presa din România cât și în cea din Grecia. În acest sens, un medic grec a dezvăluit cum s-au desfăşurat lucrurile.

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba.”, a declarat medicul Nikos Razis Koudounis.

Familia și apropiații doctorului îl știau pe acesta în Salonic, unde ar avea o proprietate. Fostul primar Oprescu a fost prins în Glyfada însă, într-o zonă de lux a Atenei.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles, condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a mai precizat medicul Nikos Razis Koudounis.

Fostul edil al Capitalei a fost trimis în judecată în anul 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Astăzi, 30 mai, Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel din Atena pentru a afla dacă va mai rămâne în închisoarea din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *