Prima pagină » Actualitate » Sorin Iacoban: Susțin deschiderea restaurantelor în condiții de siguranță (P)
Sorin Iacoban: Susțin deschiderea restaurantelor în condiții de siguranță (P)

Sorin Iacoban: Susțin deschiderea restaurantelor în condiții de siguranță (P)

26 aug. 2020, 12:41,
BZI.ro, în Actualitate

Este necesar să sprijinim industria HoReCa (hoteluri-restaurante-cafenele) să recupereze cât mai mult dintr-o piață care a fost pusă la pământ de pandemie și de lipsa de reacție a Guvernului. Chiar reprezentanți ai autorităților au afirmat că nu există argumente ştiinţifice care să demonstreze că o creştere a numărului de infectări cu Covid-19 este favorizată de activităţile din domeniul turistic.

Încă de la începutul pandemiei, reprezentanții HoReCa au solicitat guvernanților să permită reluarea activităților economice în spațiu închis, după modelul aplicat în alte țări, asumându-și măsurile necesare reducerii riscului de răspândire a virusului. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar situația agenților economici care activează în domeniu s-a înrăutățit permanent.

Astăzi, discuția despre deschiderea restaurantelor este una foarte importantă, pentru că vorbim de segmentul afectat pentru cea mai lungă perioadă din industria HoReCa. În condițiile în care activitatea acestora în contextul epidemiologic actual ar fi bine reglementată, astfel încât riscul de infectare să fie unul redus, consider necesară redeschiderea restaurantelor, inclusiv a celor din spații închise.

De asemenea, dincolo de această măsură, consider că este nevoie de programe guvernamentale care să ofere sprijin agenților economici din acest domeniu. Astfel, am revitaliza măcar parțial sectorul HoReCa, unul de care depinde traiul a 400.000 de familii din România.

Domnilor guvernanți PNL, dacă vom aștepta momentul în care vom avea un ”context epidemiologic sensibil îmbunătățit”, s-ar putea să nu mai avem în România decât o industrie a ospitalității falimentară, care nu va mai putea fi ”resuscitată”. Sau poate chiar asta urmăriți, ca industria  HoReCa să fie cumpărată pe bucăți de ”investitori” străini care, bineînțeles, sunt apropiați intereselor dumneavoastră de afaceri?

 

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *