Prima pagină » Actualitate » Sorin Iacoban: „Pro România Iași denunță non-combatul politic al ”binomului de Iași” PSD -PNL și este singurul partid care face opoziție față de înțelegerile ascunse dintre cele două partide” (P)
Sorin Iacoban: „Pro România Iași denunță non-combatul politic al ”binomului de Iași” PSD -PNL și este singurul partid care face opoziție față de înțelegerile ascunse dintre cele două partide” (P)

Sorin Iacoban: „Pro România Iași denunță non-combatul politic al ”binomului de Iași” PSD -PNL și este singurul partid care face opoziție față de înțelegerile ascunse dintre cele două partide” (P)

06 sept. 2020, 17:04,
BZI.ro, în Actualitate

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași susține că a început și la Iași campania electorală. E deja o săptămână de așa zise confruntări și cetățenii Iașului au avut în față imaginea clară a non-combatului binomului de Iași. PSD și PNL și-au dat mână din nou și au negociat orașul întreg, în disprețul cetățenilor, susține acesta.

„Interesele imobiliare și, mai nou, cele legate de infrastructura rutieră legată de șoseaua de centură sau alte pasaje supra și subterane ale vizionarilor de la Primărie au confiscat orice idee de administrație în folosul cetățenilor, al tuturor cetățenilor. Bezelele pe care și le trimit, mai nou, candidații celor două partide au devenit deja sursa unor ironii fine. Pentru cetățenii de rând însă, acestea sunt cauza unor reale neliniști.

Ofer un indiciu cât se poate de limpede și semnificativ, cel al învățământului ieșean. A fost negociat chiar sub ochii noștri în această vară. Inspectorii școlari schimbați, unii dintre ei psd-iști cu state vechi, au fost plasați în funcții de directori la școli și licee din Iași. Candidata liberală, mai nou social-democrată, nu și-a lăsat fără „foncție” supușii, negociind cu eternul de la Palatul Roznovanu, social-democrat, mai nou liberal. Așa se și explică lipsa oricărei ideologii și a unei consistențe doctrinare din discursul celor doi candidați la Primăria Iași. Aceeași paloare ștearsă se observă și la candidații puși pe listele pentru Consiliul Local. Obișnuiți în mașini de serviciu, sau schimbând avioanele în vacanțe mai des decât schimbăm noi autobuzele, savurând deliciile vieții de pe peluzele vilelor somptuoase, acești domni și doamne și-au adus aminte că mai există un oraș Iași, în afara celui udat, spălat, pozat și afișat, pe bani cam mulți, în pliante și broșuri.

Compunerile doamnei Gavrilă, la bază un respectat profesor de limba și literatura română, nu pot trezi decât indignarea electoralului social democrat, care nu se vede reprezentat de frazeologia goală și stearpă în idei și soluții a celei desemnate să îi reprezinte. Mai nou, doamnei  profesor i s-a atras atenția, de către consilieri, că mesajul social democrat trebuie să fie unul integrator și nu doar să denote elitism, care în definitiv conduce la o periferizare socială accentuată. Noul mesaj ar trebui să atingă și sensibilitățile cetățenilor care nu își permit să își ducă copiii la școli private, să-i îmbrace dichisit pentru a sta să o audieze la „Școala Politică” sau nu dețin mijloace care să-i scoată din zona unei sărăcii relative.

Deși urăște din răsputeri să se adreseze acestei zone defavorizate, cu toate că, în calitate de fost inspector școlar și președinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților, trebuia să știe că, în România reală, peste jumătate din numărul de copii nu au acces la condiții de școlarizare decente, în timp ce o treime dintre copii adorm flămânzi.

Această realitate, doamnă Camelia Gavrilă, nu este doar „la țară” sau în provincie, cum credeți dumneavoastră că se numesc comunele din județul Iași și orice altă așezare care este în afara capitalei, ci o puteți identifica chiar în orașul nostru.

Stimată doamnă, toate resursele consumate de dumneavoastră au fost aspirate de mediile elitiste în care ați activat, de liceele și școlile „bune”, de instituțiile și organizațiile care au pliante de prezentare, bani pentru protocol, fotolii pentru relaxare și, nu-i așa, o cultură organizațională adecvată.

Vă invit să vizitați și orașul din cartiere, că tot ați început să compuneți idei despre zonele defavorizate ale Iașului. Veți descoperi o realitate cam greu de suportat, o parte a Iașului care este abandonată de autorități, în care există cămine de familiști și blocuri vechi cu apartamente foarte mici, în care abandonul școlar este o realitate periculoasă … Cred că veți simți că ați activat degeaba în politică timp de aproape două decenii și că activitatea dumneavoastră anterioară nu a avut efectele scontate, cel puțin pentru cei zonele defavorizate.

Am ales să candidez la funcția de primar al Municipiului Iași pentru ca, împreună cu membrii echipei PRO România care candidează la Primăria și Consiliul Local Iași, să oferim oamenilor sprijinul de care au nevoie.”, a declarat Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *