Prima pagină » Actualitate » Sorin Iacoban: Domnule  Maricel Popa, Iașul are nevoie cât mai urgent de spitalul modular. PNL și PSD lăsați orgoliile politice și haideți să punem în funcțiune urgent acest spital!

Sorin Iacoban: Domnule  Maricel Popa, Iașul are nevoie cât mai urgent de spitalul modular. PNL și PSD lăsați orgoliile politice și haideți să punem în funcțiune urgent acest spital!

02 sept. 2020, 10:14,
BZI.ro, în Actualitate

Județul Iași trece pe primul loc la numărul de infectări cu COVID-19, iar spitalele deja nu mai au locuri la ATI pentru bolnavi. Situația este una dramatică și are tendința de agravare, pentru că numărul mare de infectări din ultimele zile va duce la o creștere a numărului de pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

În aceste condiții, este nevoie de o suplimentare de urgență a locurilor ATI pentru a salva viața ieșenilor care vor avea nevoie. Nici până astăzi, spitalul modular de la Lețcani, care a costat 13,2 milioane de euro, cumpărat de Maricel Popa fără respectarea procedurilor legale, nu este încă funcțional și se pare că nici nu va fi prea curând, indiferent de promisiunile electorale ale acestuia și ale PSD.

Amenda dată de Curtea de Conturi, pentru această tranzacție ridică deja anumite semne de suspiciune privind interesele vizate de Maricel Popa. Au fost doar de natură electorală sau și financiară? Probabil că organele statului abilitate vor clarifica până la urmă această problemă.

Oricum, indiferent de motivația care a stat la baza cumpărării spitalului modular, acum acesta există și trebuie să devină funcțional cât mai urgent. Dincolo de orgoliile politice și criticile, în mare parte bazate pe adevăr, prioritatea clasei politice ieșene ar trebui să fie găsirea unei soluții pentru ca această unitate să poată trata bolnavi cât mai curând. Pentru că este vorba de creșterea capacității sistemului medical de a lupta cu acest virus.

Ce nu putem accepta însă este că Maricel Popa, încă președinte al Consiliului Județean Iași, încearcă să ne mintă în față. Dacă citești comunicatele de presă ale PSD, conform cărora spitalul va deveni ”operațional” în câteva zile, rămâi cu impresia că, exact înainte de alegerile locale, spitalul modular de la Lețcani va primi primii bolnavi. Ori nu este așa.

Pentru cei care au experiență în problema administrării unor unități spitalicești, este clar că va mai dura un timp până acesta va fi autorizat sau nu de către instituțiile competente din domeniul sănătății, pentru că altfel, dacă nu sunt respectate toate normele legale, este posibil ca viața celor internați să fie pusă în pericol de alți factori: nerespectarea procedurilor medicale, contactarea de către cei internați a unor infecții intraspitalicești etc.

Și mai există și lipsa acută de personal medical specializat în combaterea COVID-19. Deja știm că aceasta se manifestă în spitalele COVID-19 din Iași. Există această resursă umană disponibilă? Nu se știe încă.

Ce se știe cu siguranță este că spitalul modular de la Lețcani va fi ”inaugurat” înainte de alegerile locale. Maricel Popa are nevoie de această ”victorie” pentru a încerca să câștige un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Iași.

Domnule Maricel Popa, ne-am săturat de minciunile dumneavoastră și ale PSD! Lupta dumneavoastră cu PNL pentru ”siguranța ieșenilor”, este o încercare de a acoperi, în plan local blatul dintre PNL și PSD. Rezultatul ”luptei” dumneavoastră ar fi convenabil pentru grupurile de interese din domeniul imobiliar și al construcțiilor de drumuri.

Domnilor din PSD și PNL, lăsați deoparte orgoliile politice și interesele electorale! Haideți să găsim soluții pentru a pune în funcțiune cât mai rapid spitalul modular de la Lețcani. Este necesar să facem tot ce putem pentru a crește șansele de vindecare ale ieșenilor infectați cu COVID-19.

 

Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *