Prima pagină » Actualitate » Sorin Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași ,„taxează” traseismul politic al consilierilor locali și cere oameni noi în politică
Sorin Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași ,„taxează

Sorin Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași ,„taxează” traseismul politic al consilierilor locali și cere oameni noi în politică

20 aug. 2020, 11:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Sorin Iacoban, candidat la Primăria Municipiului Iași, „taxează” traseismul politic al consilierilor care la ora 12.00 reprezentau PSD in consiliul local și la 16.00 își depuneau candidatura pe listele PNL.

„Binomul PSD -PNL și jocul ieftin al pretinsei opoziții a căpătat o dimensiune colosala a minciunii și ignorării aspirațiilor propriului electorat, dat fiind ca la ultima ședința a Consiliului Local Iasi o serie de consilieri PSD (Călin Scripcaru, Daniela Tăutu și Florentin Traian Ciubotaru), membri ai grupului consilierilor PSD, au votat in acesta calitate și pentru acest partid, iar la o distanță de timp de 2 ore au participat la depunerea listelor de candidaturi din partea PNL-regasindu-se pe acestea“, a declarat Sorin Iacoban, candidat Pro România, la Primăria Municipiului Iași.

Sorin Iacoban, candidatul Pro România la Primăria Municipiului Iași ,„taxează” traseismul politic

Sorin Iacoban susține că Pro România este singurul partid care nu are „importați” pe liste ci doar oameni noi în politică.

„Ne întrebam retoric cât mai trebuie să asistăm pasivi la astfel de jocuri pentru a ne trezi la realitate și a deveni implicați in destinele orasului nostru? Când vom înțelege ca doar o echipa statornică, profesionista și cu experiența poate impune moralitatea in legislativul local? Pro România nu asista pasiva la aceasta sceneta și cere imperativ tuturor celor care cred in democrație și meritocrație să reacționeze venind alături de echipa noastră, consolidând posibilitatea de reformare a clasei politice locale! Suntem singurul partid care nu are “ importați” pe liste ci doar oameni noi in politica!

„Ciuma Roșie are un vaccin, Pro România”

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Sorin Iacoban, liderul Pro România, îi acuză pe mulţi dintre liderii PSD din localităţi că se ocupa cu practici neortodoxe pentru a îi face pe candidaţii Pro România să renunţe la candidaturi. Conform mesajului transmis de Sorin Iacoban, se pare că primarii marelor oraşe din judeţ, Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău, dar şi în comunele judeţului, exista ameninţări cu bătaia, pierderea locurilor de muncă, sau chiar anumite sume de bani la mijloc:

” Primarii PSD, încă în funcție, proferează amenințări și fac presiuni de toate felurile către candidații noştrii la primăriile UAT-urilor pe care încă le conduc! La Paşcani , TG Frumos, Hârlău și în comunele județului s-au ajuns la situații în care, candidații PRO România au fost ameninţaţi cu pierderea locului de muncă, cu bătaia sau cu închiderea afacerilor locale! În aceste condiții avem un mesaj clar și fără echivoc pentru ei: CIUMA ROŞiE are un vaccin: PRO România!” se arată în mesajul postat de Sorin Iacoban.

În altă ordine de idei, sursele noastre au afirmat că în unele localităţi, această practică este una reală. Se pare că unii primari PSD îşi terorizaza contradanditatii de la Pro România sau chiar le da sume de bani. Se pare că la Târgu Frumos, toţi potenţialii candidaţi Pro România au fost scoşi din joc de actualul primar, Ionel Vatamanu, iar la Paşcani, Dumitru Pantazi ar fi vrut să îl ”convingă” pe candidatul Pro România să nu mai candideze, dar fără succes.

Avertismentului lui Bogdan Abalași pentru Maricel Popa

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul subprefect al Iaşului atrage atenţia asupra practicilor pe care Maricel Popa le are când vine vorba despre cheltuirea banului public. Conform Abalași, Maricel Popa pune presiune asupra membrilor şi simpatizanţilor Pro România din judeţ.

Acuzaţiile făcute de Abalași sunt extrem de grave şi duc până la ideea ca Maricel Popa îi ameninţa cu bătaia sau cu pierderea slujbelor pe cei care susţin partidul din care face parte.

” Îl avertizez public pe Maricel Popa, să se liniștească! Știu disperarea pe care o are! Știu presiunile pe care le face, împreună cu oamenii din subordine, plătiți regeşte din bani publici, asupra membrilor PRO ROMÂNIA din județul Iaşi, adevărați reprezentanți ai stângii moderne. Mă întreb, de ce îi amenință cu bătaia și pierderea slujbelor pe membrii și simpatizanții PRO ROMÂNIA?”

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024