Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu, vicepreședintele social – democraților, mesaj înainte de negocierile PSD: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”
Sorin Grindeanu, vicepreședintele social - democraților, mesaj înainte de negocierile PSD: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”

Sorin Grindeanu, vicepreședintele social – democraților, mesaj înainte de negocierile PSD: „Nu știu dacă vom avea guvern săptămâna aceasta”

15 nov. 2021, 12:31,
Roxana Butuc în Actualitate

În contextul negocierilor dintre Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat, Sorin Grindeanu face declarații privind posibilitatea ca săptămâna aceasta să se poată lua votul pentru un guvern.

Astăzi, 15 noiembrie 2021, președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat faptul că social democrații vor avea o ședință în Consiliul Politic Național.

Sorin Grindeanu, despre posibilitatea votării unui guvern săptămâna aceasta

În urma negocierilor purtate dintre PNL-PSD-UDMR, în vederea formării noului Guvern, Sorin Grindeanu a declarat faptul că nu se știe dacă săptămâna aceasta, ar putea fi luat votul pentru un nou guvern.

„Nu știu (dacă vom avea guvern săptămâna asta – n.red.). Nu știam că este o întâlnire (informală cu președintele Klaus Iohannis – n.red.). Trebuie să discutăm în mandate constituționale. Nu trebuie să se depășească aceste mandate”, a spus vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

De asemenea, Marcel Ciolacul declarat faptul că încă există discuții pe subiectul propunerii de premier, lucru ce va fi discutat în ședința Consiliului Politic Național.

Președintele României va trebui să propună numele de prim-ministru

După ce PNL-PSD-UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare după mai multe negocieri purtate, președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să desemneze în mod oficial un premier. Cu toate astea, atât Marcel Ciolacu cât și Florin Cîțu au declarat faptul că vor avea variantă proprie de premier la Cotroceni. Mai mult de atât, printre variantele pregătite, rămâne și cea a premierului prin rotație, unde atât Florin Cîțu cât și Marcel Ciolacu să fie la un moment dat prim-ministru, pe perioada mandatului.

„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele”, a declarat Florin Cîțu.

Același lucru susține și președintele PSD, Marcel Ciolacu, în contextul unor declarații date privind majorările ce vor fi adoptate de la 1 ianuarie 2021.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim care să fie. Președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze premierul”, a spus Marcel Ciolacu.

Liviu Dragnea, despre negocierile dintre PNL și PSD

Liviu Dragnea a afirmat într-o intervenție publică, faptul că știa de înțelegerea dintre PSD și PNL cu mult înainte ca acestea să înceapă, de la Klaus Iohannis. Acesta susține că ceea ce urmăresc atât PNL cât și PSD este în primul rând este modificarea constituției.

„De ce a făcut PSD mişcarea asta? De ce nu au cerut ei postul de prim-ministru? Ştiam de înţelegerea pe care au avut-o în septembrie la Iohannis, la discuţia cu Iohannis, unde a fost Ciolacu, Hellvig, Bode şi Cîţu. Nu ştiu unde a fost întâlnirea. S-au discutat toate aceste lucruri, ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru şi vedem cine o să fie preşedintele ales de Parlament. Tot ce se întâmplă în această perioadă, în ultimele luni de zile, are legătură cu 2024”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *