Prima pagină » National » Sorin Grindeanu susține că Nicolae Ciucă se va retrage din cursa pentru prezidențiale
Sorin Grindeanu susține că Nicolae Ciucă se va retrage din cursa pentru prezidențiale

Sorin Grindeanu susține că Nicolae Ciucă se va retrage din cursa pentru prezidențiale

09 iul. 2024, 23:20,
BZI.ro, în National

Prim vice-președinte PSD, Sorin Grindeanu a afirmat marți seara că premierul Marcel Ciolacu are prima șansă de a deveni candidatul oficial al partidului la președinția României, după Congresul care va avea loc în august. El a afirmat că în acest moment, conform sondajelor, candidatul PSD va intra clar în turul al doilea, în timp ce alți cinci candidați anunțați „se bat între ei să ajungă în turul doi cu candidatul PSD”.

Grindeanu a mai spus, referitor la candidatura liderului PNL Nicolae Ciucă, că „în acest moment nu intră detașat în turul al doilea” al alegerilor prezidențiale. Mai mult, liderul PSD sugerează că Nicolae Ciucă se va retrage, așa cum s-a întâmplat în cazul unui alt vechi liberal, Theodor Stolojan, care s-a retras din cursa pentru prezidențiale cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri, în favoarea lui Traian Băsescu.

„Dacă ne raportăm la sondaje, nu cred că în acest moment Nicolae Ciucă intră detașat în finala prezidențialelor. (…) Dar să așteptăm, că am mai avut un președinte care plângea cu câteva săptămâni înainte de alegeri, cu „dragă Stolo”, a comentat Sorin Grindeanu, reamintind și că liberalii sunt cei care au încălcat înțelegerea privind calendarul alegerilor, stabilit încă din primăvară, compromis acceptat de PSD.

O candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD nu este exclusă

După Congresul PSD care va avea loc în august, partidul va avea candidatul desemnat pentru alegerile prezidențiale. O candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD nu este exclusă spune Grindeanu, însă din punctul său de vedere, „oricine candidează din partea PSD ar trebui să devină membru PSD”.

Grindeanu s-a referit, astfel, la afirmațiile lui Mircea Geoană care ar vrea să beneficieze de susținerea PSD în competiția pentru președinția PSD dar din postură de independent.

„Eu mi-am spus părerea personală, că îmi doresc ca cel care candidează din partea PSD, sau susținut de noi, să fie membru PSD. Dar eu am doar un vot, poate delegații PSD care vor veni la Congres sunt de altă părere. Mircea Goana a fost președinte al PSD, îl cunosc foarte bine (…) Consider că cel care pleacă în această cursă cu prima șansă este Marcel Ciolacu, dintre membrii PSD. Dar conform statutului PSD, candidatul pentru președinția României se stabilește prin Congres. În toate sondajele, cel care e cotat cu cea mai mare încredere este Ciolacu”, a mai spus Grindeanu, în emisiune la Digi24.

Comentarii
  • Populimea face caca pe tururile voastre ciordeliste și covrigare îîî pe vulpița și viorel de waslui în ce tur îi vezi bă acoperitule aha ei nu sînt membri ciooorrrrdeliști ai meeeii–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024