Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu, propunerea pentru Ministerul Transporturilor a primit aviz pozitiv din comisiile din Parlamentul României
Sorin Grindeanu, propunerea pentru Ministerul Transporturilor a primit aviz pozitiv din comisiile din Parlamentul României

Sorin Grindeanu, propunerea pentru Ministerul Transporturilor a primit aviz pozitiv din comisiile din Parlamentul României

24 nov. 2021, 12:55,
în Actualitate

În aceste momente, Sorin Grindeanu a primit aviz pozitiv din partea parlamentarilor din comisia de specialitate din Parlametul României. Propunerea pentru Ministerul Transporturilor a vorbit despre necesitatea că România să aibă o infrastructură puternică și despre investițiile în acest sens.

De altfel, până la ora scrierii știrii toți miniștrii din Guvernul Ciucă au primit avize pozitive de la comisiile de specialitate din Parlament.

Sorin Grindeanu, propunerea pentru Ministerul Transporturilor a primiv aviz pozitiv din comisiile din Parlamentul României:

Sorin Grindeanu a vorbit și despre numărul de kilometri de autostradă pe care România îi va da pentru folosire la sfârșitul anului 2021 spunând că nu sunt vești tocmai bune și că există posibilitatea ca România să nu aibă kilometri noi în 2021.

”Din informațiile pe care le am în acest moment vorbim de posibilitatea de a da 7 km de autostradă în folosință pe trosonul Târgu-Mureș-Ungheni. De asemnea, vorbim de posibilitatea de a da în folosință lotul 2 din Sebeș-Turda, pe o lungime de 25 de kilometri, dar acolo avem probleme de structură, de surpări și am un mare semn de întrebare privitor la darea în folosință a lotului doi din Sebeș-Turda”, a spus Sorin Grindeanu.

România trebuie să aibă infrastructura pe care o merită, iar în ultimii 30 de ani nu s-a făcut nimic pentru acest lucru

Am văzut și eu foarte mulți viitori posibili miniștri ai Transporturilor care ulterior au ocupat funcția și care și-au luat diverse angajamente dar nu au făcut absolut nimic în ultimii 30 de ani. România nu are o infrastructură de transport conform statutului țării. România are nevoie de această infrastructură! a mai menționat ministrul.

Toți miniștrii audiați în comisiile de specialitate din Parlament au primit avize pozitive

Cu o largă majoritate în Parlament, nu a existat nicio surpriză în avizele pe care miniștrii din Guvernul Ciucă le-au primit. Așadar, toți miniștrii au primit avize pozitive iar declarațiile unora dintre ei au fost extrem de interesante. De exemplu, Alexandru Rafila a explicat faptul că Raed Arafat nu mai trebuie să ia decizii în pandemie, decizii pentru care ar deconta Ministerul Sănătății:

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Lista Guvernului Ciucă
Prim-ministru: Nicolae Ciucă
Vicepremier: Kelemen Hunor
Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu
Ministerul Apărării: Vasile Dîncu
Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu
Ministerul Muncii: Marius Budăi
Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea
Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu
Ministerul Economiei: Florin Spătaru
Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila
Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
Ministerul Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu
Ministerul Energiei- Virgil Popescu
Ministerul de Interne- Lucian Bode
Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu
Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu
Ministerul Digitalizării – Florin Roman
Ministerul IMM-urilor și Turismului – Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila
Ministerul Mediului: Tanczos Bârna
Ministerul Sportului: Eduard Novak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`