Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu, noul președinte interimar al Camerei Deputaților, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Reintrăm pe un făgaş constituţional”
Sorin Grindeanu, noul președinte interimar al Camerei Deputaților, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Reintrăm pe un făgaş constituţional”

Sorin Grindeanu, noul președinte interimar al Camerei Deputaților, despre depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă: „Reintrăm pe un făgaş constituţional”

02 nov. 2021, 11:07,
BZI.ro, în Actualitate

Noul președinte interimar al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, a declarat marți că Parlamentul a luat act de depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă.

„În acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Tocmai ce s-a terminat şedinţa Birourilor permanente reunite în care am luat act de depunerea mandatului domnului Nicolae Ciucă. Deci în acest moment nu mai avem nici măcar un premier desemnat. Până acum aveam un premier desemnat care făcea programe de guvernare, făceau coaliții, mandate flexibile sau neflexibile. (…) Îmi dați voie să vedem, să nu punem drobul de sare înainte. Toate aceste decizii, așa cum vă anunțam și ieri, le vom lua ca urmare a forurilor de conducere ale PSD, astfel încât strategia noastră să fie cea mai potrivită. Nu pot să emit păreri personale atât timp cât forurile de conducere ale partidului nu au fost întrunite și nu am luat o decizie”, a spus Sorin Grindeanu.

PNL nu l-a votat pe Sorin Grindeanu pentru șefia Camerei Deputaților

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, că s-a format o majoritate în Biroul Permanent al Camerei care l-a votat preşedinte interimar, el precizând că PNL nu l-a votat, infirmând că s-a creat o nouă majoritate în Parlament cu liberalii.

”A fost un vot în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, şapte, adică o majoritate, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună, dar, având eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă acest vot în Biroul Permanent arată o nouă majoritate cu PNL, Grindeanu a arătat că el nu a primit voturile PNL.

”A fost un vot în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, PNL-ul nu m-a votat”, a afirmat el. Sorin Grindeanu a fost votat, marţi, în Biroul Permanent, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, cu voturile UDMR, ale minorităţilor şi ale AUR. PNL s-a abţinut la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *