Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu, ministru interimar al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia – SURSE

Sorin Grindeanu, ministru interimar al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia – SURSE

24 iun. 2022, 09:46, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia ieri, 23 iunie 2022, iar portofoliul va fi preluat de Sorin Grindeanu care va fi ministru interimar al Agriculturii. Vă aducem aminte că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au demarat o anchetă în ceea ce-l priveşte pe fostul ministru Adrian Chesnoiu.

„În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor și în prezent având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni)”, se arată în comunicatul DNA.

Sorin Grindeanu va fi ministru interimar al Agriculturii

Conform unor surse, vicepremierul și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va prelua interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu şi-a anunţat demisia în urma anchetării sale de procurorii DNA.

Sorin Grindeanu va asigura interimatul până în momentul în care Partidul Social Democrat va convoca forurile statutare și va fi desemnat un ministru cu puteri depline.

DNA cere Parlamentului ridicarea imunității deputatului Adrian Chesnoiu, ministru social democrat al Agriculturii. Procurorii îl acuză pe acesta de nu mai puţin de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Ministrul Adrian Chesnoiu a anunţat că demisionează

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat joi, 23 iunie 2022, faptul că demisionează din funcție, după ce a început ancheta DNA. Imediat după aflarea deciziei Direcției Naționale Anticorupție, oficialul a avut o primă reacție.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii: Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune! Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat! Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!Doamne ajută!”, a transmis Adrian Chesnoiu.

Ce a transmis Nicolae Ciucă după decizia lui Adrian Chesnoiu de a-și da demisia

În urma anunțului făcut de Adrian Chesnoiu, premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis că Executivul pe care îl conduce își menține angajamentele în ceea ce privește asigurarea standardelor de integritate și profesionalism.

„Guvernul României își menține angajamentele de a asigura standardele de integritate și profesionalism necesare bunei funcționări a Executivului”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Așadar, în urma demisionării din funcție a lui Adrian Chesnoiu, Sorin Grindeanu va fi noul ministru interimar al Agriculturii.

Comentarii
  • Cel mai bun ministru al agriculturii pe care l-a avut Romania,un ministru care a”luptat” pentru fermieri, pentru agricultori, Pacat de schimbare…nu era momentul( ainceput campania recoltarii-dar cine mai stie importanta acestui moment in agricultura?-OROS medic veterinar care , in mandatul sau, a pus zootehnia la pamant?) .Oamenii de calitate deranjeaza…. sunt incomozi pentru „cantitatile”….

  • ce stie Grindeanu despre agricultura, nu am nimic cu el, deciziile vor fi luate de „cantitatile” doarr cu functii in functii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *