Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM
Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM

Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM

04 ian. 2023, 20:21,
BZI.ro, în Actualitate

Mihăiță Ursu, director general al companiei TAROM începând cu data de 4 ianuarie 2022, a fost demis de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Potrivit surselor Gândul, decizia lui Sorin Grindeanu a fost luată acum două ore, iar noul director general interimar al Companiei TAROM este Costin Iordache, fostul director financiar al TAROM.

Sorin Grindeanu l-a demis pe Mihăiță Ursu, directorul general TAROM

Mihăiță Ursu – inginer geodez și specialist în vânzări de țiglă metalică – a mai ocupat, de altfel, funcția de director al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.Consiliul de Administraţie l-a nominalizat pe Mihăiţă Ursu în funcţia de director general în contextul în care operatorul aerian naţional se află în plin proces de transformare, demarat la începutul anului 2020, o dată cu accesarea împrumutului de salvare ca urmare a pre-notificării la Comisia Europeană a unui ajutor de stat de restructurare.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul TAROM, directorul general Mihăiță Ursu avea un salariu brut de 37.000 lei/lună.

„Remunerația brută a Directorului General are valoarea de 37.000 lei/lună, cu respectarea art. 38, alin. 1 din OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice, cu completările si modificările ulterioare”.

Mihăiță Ursu, acuzat că a vrut să pună în practică o „concediere colectivă mascată”

Gândul a prezentat, în exclusivitate, informații-bombă care transmiteau că așa-zisul plan de restructurare al companiei ar fi fost cusut cu ”ață albă”.

Mihăiță Ursu, directorul general TAROM, era acuzat că intenționează să pună în practică, sub „umbrela” planului de restructurare, o „concediere colectivă mascată” și, mai mult, ar dori să îndrepte un deget acuzator către Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

„Directorul General TAROM are un plan de restructurare a companiei prin reducerea cheltuielilor, dar este – de fapt și de drept – o concediere colectivă mascată. Acesta nu este un plan de restructurare, fiindcă reducerea cheltuielilor nu înseamnă să dai oameni afară și să-i reangajezi.

În fața reprezentanților sindicatului, directorul general Mihăiță Rusu dă vina pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și spune că acesta este de vină, nu el. Dar este o aberație, el este principalul vinovat. Managerul trebuia să își asume planul de restructurare a companiei, nu ministrul, Sorin Grindeanu de-abia acum află…

Cu acest plan de restructurare a companiei TAROM, Mihăiță Ursu vrea să păcălească, pur și simplu, Comisia Europeană și Guvernul României pentru a primi ajutor de stat. Vezi Doamne, el are o condiție de la Comisia Europeană, respectiv «dacă veniți cu un plan de restructurare, atunci primiți banii. Dacă nu, nu…»”, au precizat, pentru GÂNDUL, surse din compania TAROM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *