Prima pagină » Actualitate » Sorin Grindeanu, declarații despre scenariul în care PSD ar primi funcția de premier
Sorin Grindeanu, declarații despre scenariul în care PSD ar primi funcția de premier

Sorin Grindeanu, declarații despre scenariul în care PSD ar primi funcția de premier

01 nov. 2021, 16:33,
BZI.ro, în Actualitate

Luni, 1 noiembrie 2021, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost întrebat despre felul în care ar acționa PSD, dacă președintele Klaus Iohannis le-ar oferi mandatul de premier. Acesta a declarat faptul că cel mai important este ca România să aibă un guvern majoritar.

De asemenea, Sorin Grindeau a mai afirmat faptul că este exclus ca PSD să-l mai susțină pe Florin Cîțu în funcția de premier.

Sorin Grindeanu, despre posibilitatea ca PSD să primească funcția de Prim-ministru

În contextul unor declarații date de către prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, aceasta a răspuns ipotezei lansate privind situația în care Președintele Klaus Iohannis ar da social democraților mandatul de premier.

„Rămân valabile condiţiile pe care le-am spus mai devreme, iar cea mai importantă este de a avea un guvern majoritar. (…) Dacă prin absurd, într-un mod iraţional, vine cineva şi spune – vă dăm mandatul vouă, celor de la PSD, să formaţi guvernul, deşi nu i-a cerut nimeni acest lucru, şi nu avem o majoritate, PSD va depune mandatul. Acea majoritate trebuie să fie stabilă în Parlament, astfel încât să nu vorbim de guverne minoritare”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu afirmă că PSD nu a purtat negocieri cu PNL și nici nu vor susține un Guvern Cîțu

Prim-vicepreședintele PSD mai declară faptul că este exclus ca PSD să susțină un nou Guvern Cîțu. Mai mult decât atât, acesta adaugă faptul că social democrații nu au purtat niciun fel de negocieri cu cei din PNL și că în cazul în care ar fi fost adevărat, liberalii ar fi recurs la autosuspendare.

„Dacă ar fi fost întâlniri formale, probabil că domnii de la PNL se autosuspendau din PNL, că eu ştiu că ei au decizii prin care nu au voie cu PSD. Aşa, că stai undeva la discuţii informale, nu cred că e o decizie corectă. Dacă prin absurd, iraţional, ar da guvernul să fie condus de un pesedist, să ştiţi că noi ne-am duce pe faţă în Modrogan (…) şi am discuta lucrurile pe faţă, nu ascuns. Nu am fost niciodată nici eu şi l-am întrebat pe domnul Ciolacu dacă a fost vreodată în sediul din Modrogan. Nu a fost. Nu am avea o problemă să intrăm”, a afirmat Grindeanu.

Liderii PSD au votat că nu vor susține în Parlament Guvernul Ciucă

În contextul ultimelor zile înainte ca Guvernul Ciucă să meargă în Parlament pentru votul de încredere, liderii PSD au dat mai multe declarații, anunțând faptul că nu vor susține prin voturi Cabinetul propus.

 „Ceea ce știm în mod sigur, în urma deciziei forului de conducere al PSD, este de a nu vota guvernul Ciucă. Această propunere a conducerii PSD a fost luată în unanimitate”, a spus Sorin Grindeanu.

Mai mult decât atât, Sorin Grindeanu, împreună cu Marcel Ciolacu susțin că Partidul Social Democrat își dorește alegeri anticipate.

„Dacă PNL e așa sigur că trece acest guvern minoritar, înseamnă că are deal cu USR. Suntem deschiși la orice variantă, nu e prea târziu pentru un guvern tehnocrat. Haideți să lăsăm procedurile constuționale să aibă loc. Considerați că situația de acum este una…. Când nu se mai poate rezolva o criză, te întorci la popor și faci anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *