Prima pagină » Actualitate » Sorin Cîmpeanu vrea să modifice structura anului școlar 2021-2022. Primul semestru s-ar încheia înainte de vacanța de Crăciun

Sorin Cîmpeanu vrea să modifice structura anului școlar 2021-2022. Primul semestru s-ar încheia înainte de vacanța de Crăciun

03 feb. 2021, 11:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vrea să modifice structura anului școlar 2021-2022. Sorin Cîmpeanu susține că se lucrează la structura noului an școlar, care ar trebui să înceapă în a doua zi de luni din septembrie și să se ăncheie înainte de vacanța de Crăciun. Semestrul al doilea ar trebui să înceapă după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu actuala vacanță dintre semestre.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun“

Ministrul Educației precizează că ia în calcul o structură care să se încheie înainte de Crăciun, iar după vacanța de iarnă să înceapă semestrul 2.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Școlile din România se redeschid de luni, 8 februarie

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni. Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice. Klaus Iohannis a anunțat care sunt scenariile în care se vor desfășura cursurile.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Incidența în cele trei scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Elevii vor sta câte doi în bancă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat la Digi24 că elevii vor sta câte doi în bancă și că despărțitoarele din plexiglas vor dispărea. El a spus că și alte țări au încercat experiența cu despărțitoare și nu s-au dovedit eficiente. Cea mai bună măsură de protecție rămâne masca, mai bună chiar decât distanțarea.

Cîmpeanu a anunțat că școlile din întreaga țară au la dispoziție un stoc de peste 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant.

Purtarea măștii la școală nu este opțională pentru elevi și cu atât mai puțin pentru profesori, a subliniat ministrul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *