Prima pagină » National » Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susţine că 97% dintre contestațiile de la examenul de titularizare2021 s-au soldat cu schimbarea notelor iniţiale
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susţine că 97% dintre contestațiile de la examenul de titularizare2021 s-au soldat cu schimbarea notelor iniţiale

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susţine că 97% dintre contestațiile de la examenul de titularizare2021 s-au soldat cu schimbarea notelor iniţiale

03 aug. 2021, 14:11,
George Cristian în National

În contextul publicării rezultatelor finale ale examenului de titularizare 2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de declarate.. Ministrul a explicat faptul că într-o proporţie de 97% dintre contestaţii au fost finalizare cu modificarea notei iniţiale.

Ministrul afirma faptul că procentul de 97% este unul greu de explicat mai ales în contextul în care examenul iniţial ar trebui să se bucure de o încredere.

Sorin Cîmpeanu este nemulțumit de contestațiile de la examenul de titularizare 2021

Sorin Cîmpeanu susţine că 97% dintre contestaţiile de la examenul de titularizare 2021 au fost finalizare cu modificarea notei iniţiale. Ministrul Educaţiei s-a arătat nemulţumit de acest procent în contextul în care, examenul iniţial ar trebuie să se bucure de o încredere ridicată:

Tocmai ce au fost afișate rezultatele examenului de titularizare în urma corectării contestațiilor. S-au înregistrat 6048 de contestații, din care 6045 de contestații s-au soldat cu schimbarea notei inițiale. Un procent de 97 la sută procent greu de explicat în condițiile în care e nevoie de încredere în evaluarea inițială a explicat ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu: Este inadmisibil să îți dorești să fii cadru didactic și să obții nota unu la examen

Într-o continuarea declarațiilor, ministrul Educației s-a arătat nemulţumit de mai multe aspecte ale examenului de titularizare 2021. Acesta a menţionat faptul că din cei 34.000 de candidaţi, doar 11.000 au reuşit să obţină o notă de trecere. De altfel, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu s-a arătat deranjat de faptul că profesorii care au obţinut nota unu să îşi dorească să rămână în învăţământ:

De titularizare s-au înscris în număr de 34000 de candidați, au reușit să ajungă la proba scrisă 27000 de candidați. Au fost înregistrate 25000 de lucrări scrise din care 6045 au avut nota schimbată în urma contestațiilor. Prin urmare a crescut la 47 la sută, procent asemănător cu cel din anul 2019, mult sub cel înregistrat în anul 2020. Doar 11000 de candidați au reușit să obțină peste nota șapte necesară pentru titularizare. Este un puternic semnal de alarmă

Avem un sistem profesori extraordinari de competenți. Este inadmisibil să îți dorești să fii cadru didactic și să obții nota unu la examen a conchis ministrul.

Sorin Cîmpeanu s-a arătat deranjat de notele de la examenul de titularizare

Chiar de la publicarea rezultatelor parțiale de la examenul de titularizare, Sorin Cîmpeanu s-a declarat surprins de rata de promovabilitate din sistem:

Acum avem sub 45% în rândul celor care au obținut peste 7, nota 7 fiind necesară pentru promovarea examenelor de titularizare pentru angajare pentru o perioadă nedeterminată. Pentru o perioadă determinată, este suficientă nota 5. Din păcate, avem un procent de 20% dintre candidații care au susținut proba scrisă cu note sub 5.  spunea pe data de 27 iulie 2021, Sorin Cîmpeanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *