Prima pagină » National » Sorin Cîmpeanu, detalii despre demisie: ” Este nedrept. ”
Sorin Cîmpeanu, detalii despre demisie: ” Este nedrept. ”

Sorin Cîmpeanu, detalii despre demisie: ” Este nedrept. ”

03 oct. 2022, 10:48,
în National

Sorin Cîmpeanu a dat primele declarații despre demisie. Acesta consideră că discuțiile din spațiul public sunt nedrepte și nefirești. Ba mai mult, subiectul nu este unul de interes, consideră fostul ministru care a arătat că Legile Educației sunt mult mai de actualitate.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației după ce jurnalista Emilia Șercan a publicat un articol în care l-a acuzat pe fostul demnitar de plagiat. Jurnalista a dezvăluit că lucrarea fostului demnitar era luată, în proporții covârșitoare, din alte două texte.

Sorin Cîmpeanu despre demisie

În cursul dimineații, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației a explicat faptul că demisia a survenit necesității unei discuții despre legile educației. Fostul demnitar consideră că discuțiile despre posibilul plagiat sunt nedrepte și nefirești pentru că acestea nu sunt in interesul milioanelor de elevi și studenți.

” Discuțiile în spațiul public au fost deturnate într-o manieră nedreaptă, nefirească spre alte subiecte care nu sunt nicidecum în interesul a milioane de elevi, a sute de mii de studenți, a sute de mii de profesori. Am considerat că această demisie este necesară pentru a nu periclita reforma în educație. Am considerat în acest fel că această demisie va permite o discuție atât de importantă, precum cea necesară legilor educației „România educată””, a spus Sorin Cîmpeanu.

Fostul ministru și-a depus mandatul după ce în spațiul public au apărut acuzații referitoare la un posibil plagiat. Sorin Cîmpeanu a negat că și-ar fi însușit în mod nelegal pasaje întregi din lucrare și a explicat că tot scandalul este pornit din dorința de a deturna Legile Educației, proiect la care lucrează.

Nicolae Ciucă este încă premier deși ar fi plagiat

Totusi, nu este primul scandal de acest fel din Guvernul actual. În urmă cu câteva luni, premierul Nicolae Ciucă a fost subiectul unei anchete ample referitoare la teza de doctorat. Emilia Șercan a arătat, la acea vreme faptul că premierul a plagiat. Aceste dezvăluiri nu l-a făcut pe Ciucă se demisioneze. Fostul lui mentor, generalul Teodor Frunzeti explica la acea dată că nu are cunoștință despre faptul că premierul ar fi plagiat. Acesta a dezvăluit că în anul prezentării lucrării respective nu existau softuri care să verifice originalitatea tezelor:

Nu știu cât la sută e plagiată lucrarea. Nu am pus la softul antiplagiat lucrarea respectivă, nu știu ce scor are (…) Ar trebui văzut cât la sută se consideră plagiat din lucrarea aceea. Trebuie să ținem cont că, în anul respectiv, în 2003, nu existau sisteme antiplagiat și nu se ocupă nimeni de chestia asta. (…) explica generalul.

La acea dată s-au făcut numeroase presiuni asupra jurnalistei care a investigat plagiatul premierului, iar Emilia Șercan dezvăluia faptul că presiunile au venit din sfera arcului guvernamental. Așadar, Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcție după ce în presă au apărut investigații referitoare la plagiatul acestuia. Aparent, premierul Nicolae Ciucă nu are nicio problemă cu acest tip de acuzații.

Comentarii
  • Fi-t-ar cateaua al dracului, nenorocitule ! Erai sa termini complet invatmantul, Da’ vad ca ioanes nu se lasa, bagaa pe alta sa continue. ioanes trebuie dat jos de urgenta si scoase toate aceste „reforme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`