Prima pagină » Actualitate » Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației
Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației

24 nov. 2021, 12:16,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației. Oficialul a fost votat astăzi, 24 noiembrie 2021, cu 29 voturi pentru, 3 împotrivă de la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Principala problemă implică echitatea: implică accesul la educație pentru comunitatea rromă și nu numai. Este nevoie de o nouă lege a educației naționale, de săptămâna viitoare”, a spus Sorin Mihai Cîmpeanu, la audieri.

Sorin Cîmpeanu, aviz pozitiv pentru portofoliul Ministerului Educației: ”Profesorul nu va fi înlocuit niciodată în școală”

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu după ce a fost avizat pozitiv a menționat că statul român are nevoie de o nouă lege a educației. De asemenea, oficialul și-a pus mari speranțe în programul de guvernare al Cabinetului Ciucă format din PNL – PSD – UDMR și Minoritățile.

”Educația cu prezența fizică a fost obiectivul major pe care l-am realizat”, a spus Sorin Cîmpeanu, amintind că nu toate deciziile au fost la Ministerul Educației, în contextul pandemiei care a generat situația învățământului de acasă. El a punctat că-și pune mari speranțe în programul de guvernare.

”Profesorul nu va fi înlocuit niciodată în școală, chiar dacă atributele sunt în evoluție, inclusiv din perspectiva educației digitale”, a punctat, în timpul prezentării, Sorin Cîmpeanu.

Lucian Romașcanu a primit aviz favorabil la Ministerul Culturii

Senatorul Lucian Romașcanu a primit 15 voturi pentru numirea ca ministru al Culturii, trei voturi împotrivă şi o abţinere de la comisiile de specialitate ale Parlamentului. Acesta a menționat că ministerul pe care va urma să-l conducă are un rol foarte important pentru a contribui la Produsul Intern Brut al României.

”Sper să preiau din ceea ce s-a întâmplat bine, cu viziune până acum, și să ducem mai departe. Cea mai importantă prioritate este finanțarea, n-am reușit să ne apropiem de 0,1% din PIB decât în anul Centenarului. Mare parte din bani nu fac decât să tranziteze Ministerul, mergând către salariile instituțiilor subordonate, iar programe importante, precum cel de restaurare a monumentelor istorice, s-au văzut întotdeauna fără fonduri necesare. Mi-aș dori să conving colegii din Guvern să ajungem la 0,1% din PIB, iar, în următorii 8 ani, sperăm la 1%. Industria creativă din România aduce 3,5% din PIB, chiar în contextul acesta vitreg, iar Ministerul Culturii joacă un rol extrem de important în susținerea tuturor evenimentelor culturale, chiar dacă sunt ale statului sau sunt operate de jucători independenți” a spus Lucian Romașcanu.

Audierea miniștrilor Cabinetului Ciucă

Reamintim faptul că astăzi, 24 noiembrie 2021, de la ora 10.00, au început audierile miniștrilor din Guvernul Ciucă, format din PNL PSD UDMR și minoritățile.

* prim-ministru – Nicolae Ciucă

* vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

* vicepremier – Kelemen Hunor

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

* ministrul Finanţelor – Adrian Câciu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu

* ministrul Economiei – Florin Spătaru

* ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu

* ministrul Energiei – Virgil Popescu

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

* ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna

* ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

* ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi

* ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea

* ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

* ministrul Sportului – Eduard Novak

* ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu

* ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode

* ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

* ministrul de Externe – Bogdan Aurescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *