Prima pagină » Actualitate » Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! A eliminat o dublă câștigătoare de Grand Slam după 6-1 în decisiv
Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! A eliminat o dublă câștigătoare de Grand Slam după 6-1 în decisiv

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la Australian Open! A eliminat o dublă câștigătoare de Grand Slam după 6-1 în decisiv

10 feb. 2021, 08:10,
BZI.ro, în Actualitate

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a reușit una dintre cele mai importante victorii din carieră și a trecut de cehoiaca Petra Kvitova (30 de ani, 8 WTA) în turul II de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Sorana Cîrstea va juca în turul III la Australian Open cu cehoaica Marketa Vondrousova (21 de ani, 20 WTA), Partida va avea loc vineri, organizatorii urmând să anunțe joi ora de start.

Sorana reușit un joc excelent contra Petrei Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon (2011 și 2014) și finalistă în 2019 la Australian Open, în care a servit mai mulți ani (3-1) și a făcut mai puține greșeli neforțate (30-44).

Sorana Cîrstea a eliminat-o pe Petra Kvitova în turul II la Australian Open

Kvitova, una dintre favoritele la câștigarea turneului de la Melbourne, a început mai bine meciul și a condus cu 3-1, dar Sorana a revenit și a făcut 5-3. Ulterior, Cîrstea a servit pentru câștigarea setului, dar cehoaica a făcut break. Românca nu s-a pierdut cu firea și la 5-4 a câștigat pe serviciul adversarei, adjudecându-și setul.

Setul doi a fost la discreția Petrei. Cehoaica și-a îmbunătățit nivelul jocului și a făcut trei break-uri pe serviciul Soranei, care a câștigat doar un game. Kvitova a luat setul cu 6-1 și a trimis meciul în decisiv.

În ultimul act, Sorana Cîrstea a dominat clar jocul. A fost foarte agresivă la retur, câștigând de trei în game-urile în care Kvitova a servit. La 5-1, Sorana a ratat trei mingi de meci, pe serviciul adversarei, dar a reușit să o fructifice pe a patra și s-a calificat în turul III.

Pentru această victorie, Sorana a primit 130 de puncte WTA și un cec în valoare de 166.000 de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *