Prima pagină » Sport » Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după ce a învins-o pe Marta Kostyuk
Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după ce a învins-o pe Marta Kostyuk

Sorana Cîrstea s-a calificat în finala de la Istanbul după ce a învins-o pe Marta Kostyuk

24 apr. 2021, 20:06,
în Sport

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (67 WTA) a reușit sâmbătă să se impună în semifinala turneului de tenis WTA 250 de la Istanbul, calificându-se în finala competiției, în dauna sportivei Marta Kostyuk (85 WTA), din Ucraina, pe care a învins-o cu 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea a câștigat rapid primul set, luând încă la debut două break-uri și deprinzându-se la 4-0. Chiar dacă a mai pierdut un game pe propriul serviciu, românca și-a adjudecat setul cu 6-4.

Setul secund a fost ceva mai disputat, Kostyuk conducând 1-3. În primele 5 game-uri cele două sportive au făcut 4 break-uri, câte două de fiecare parte.

Sorana Cîrstea a întors apoi soarta setului, deprinzându-se la 5-3 și impunându-se cu 6-4.

Pentru accederea în finală, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 16.398 USD și 180 puncte WTA.

În finală, Cîrstea o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens (WTA 17), care a trecut de Veronika Kudermetova, cu 6-1, 6-4.

Victorie spectaculoasă pentru Simona Halep! Românca a învins-o pe Ekaterina Alexandrova

Simona Halep, victorie frumoasă, în sferturile turneului de la Stuttgart cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (26 de ani, 34 WTA). Simona Halep – Ekaterina Alexandrova 6-1, 6-4 într-un sfert de finală în care jucătoarea noastră a avut o stăpânire de sine foarte bună. Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) va juca în semifinale împotriva învingătoarei din meciul Aryna Sabalenka – Anett Kontaveit.

Simona Halep a început foarte bine partida și și-a adjudecat primul set în doar 22 de minute. A comis apoi câteva erori, dar până la urmă concentrarea ceva mai mare a ajutat-o să-și ia revanșa. În ultimele confruntări directe cu Ekaterina Alexandrova fusese învinsă. Acum, însă, Simona Halep și Ekaterina Alexandrova se află la egalitate: 2-2. 26.130 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu a reușit să obțină Simona Halep după calificarea în sferturi.

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, Halep le-a dat o veste bună fanilor: „Mă simt mult mai bine. Am început să joc de 5-6 zile. Și acasă am jucat de câteva ori. Nu am avut dureri. Am venit aici, m-am antrenat de două ori, nu am dureri. Dar la meci e altfel decât la antrenament și aștept cu nerăbdare să văd cum mă simt la primul meci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *