Prima pagină » National » Sora fostului ministru de Interne Carmen Dan, înșelătorie de milioane de euro
Sora fostului ministru de Interne Carmen Dan, înșelătorie de milioane de euro

Sora fostului ministru de Interne Carmen Dan, înșelătorie de milioane de euro

02 sept. 2024, 17:40,
în National

Simona Cristina Stan, sora fostului ministru de Interne Carmen Dan, este investigată într-un dosar de înșelăciune, fiind acuzată că a convins mai mulți medici și oameni de afaceri să investească sume semnificative în proprietăți și mașini care nu existau. Printre victime se numără și Anastasia Soare, românca renumită în industria de frumusețe de la Hollywood.

Conform anchetatorilor, prejudiciul în acest caz se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro. Simona Cristina Stan ar fi convins victimele să investească între câteva mii și sute de mii de euro în imobile și autoturisme de lux, promițându-le câștiguri substanțiale, relatează Gândul.

Aceasta nu este prima infracțiune de acest tip în care este implicată. În ianuarie 2017, în perioada în care Carmen Dan prelua funcția de ministru de Interne, numită de premierul Liviu Dragnea, pe numele surorii sale erau deja înregistrate mai multe plângeri la poliție, unele fiind deja pe rolul instanțelor din Alexandria.

De data aceasta, însă, situația pare mult mai gravă.

Înșelăciuni de milioane de euro

Incidentul a început pe 25 aprilie 2024, când Anastasia Soare, o femeie de afaceri din București, a depus o plângere la Secția 16 Poliție, reclamând că a fost înșelată de Simona Cristina Stan și Irina Teodorescu, o fostă avocată. Soare a fost păgubită de 8.000 de euro, bani care reprezentau avansul pentru un apartament fictiv.

În urma acestei plângeri, poliția le-a reținut pe cele două suspecte la Brașov. După audieri, Irina Teodorescu a fost plasată sub control judiciar, însă împotriva Simonei Cristina Stan nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Ulterior, cazurile similare au început să se adune la Secția 16 Poliție, mai mulți medici și oameni de afaceri depunând plângeri. Prejudiciul total estimat se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Un medic stomatolog, una dintre victime, a povestit că Simona Cristina Stan i-a spus că reprezintă o companie importantă din România care intenționa să vândă „tichete” pentru case și mașini de lux la prețuri avantajoase. Convinsă de promisiuni, medicul a apelat la prieteni și colegi pentru a strânge banii necesari achiziționării acestor tichete, într-un timp foarte scurt. Astfel, Simona Cristina Stan a reușit să obțină rapid suma totală estimată la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`