Prima pagină » Local » Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 în Iași. Cifre explozive pentru Primărie și Consiliul Județean

Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 în Iași. Cifre explozive pentru Primărie și Consiliul Județean

10 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un sondaj de opinie în plină campanie electorală pentru alegerile locale 2020 a apărut pe piața din Iași. Sondajul a scos la iveală cifre șocante legate de scorurile unor candidați atât la Primăria Iași, cât și la Consiliul Județean. Lupta pentru Palatul Roznovanu pare încheiată, în vreme ce bătălia pentru locurile din Consiliul Local se conturează din ce în ce mai mult

Un nou sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 a apărut în plină campanie electorală. Cifrele candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean (CJ) Iași au fost făcute publice, lucrurile fiind din ce în ce mai clare. Pentru unii dintre candidați aceste cifre pot arăta realitatea din teren, în timp ce pentru alții, situația poate deveni mai tensionată după publicarea acestor date. De precizat faptul că acest sondaj a cuprins zona Iașului, acolo unde bătălia este intensă la nivelul principalelor instituții.

Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020. Cifrele principalilor candidați la Primăria Iași

Bătălia pentru Primăria Iași este tot mai conturată, primarul Mihai Chirica având un avans uriaș față de restul contracandidaților. Astfel, candidatul PNL la Primăria Iași ar obține 52 la sută din voturile alegătorilor la alegerile din data de 27 septembrie, ceea ce înseamnă că-și va reconfirma mandatul. Următorul contracandidat la funcția de primar este Cosette Chichirău, candidatul USR- PLUS. Aceasta va obține însă 16 la sută din voturi, cu mult sub scorul alianței pe municipiul Iași (27 la sută). Candidatul PSD, deputatul Camelia Gavrilă, va obține, conform acestui sondaj, un scor de numai 6 la sută, din preferințele ieșenilor. Acest scor este extrem de slab, fiind pentru prima dată în istoria PSD când filiala nu va conta în lupta pentru primărie.

De altfel, Gavrilă ar urma să fie depășită și de Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iași. Aceasta a fost creditată cu 7 la sută din opțiunile electoratului. De remarcat faptul că eurodeputatul Tudor Ciuhodaru, cel care trebuia să fie candidatul PSD la Primăria Iași, ar avea acum 20 la sută din voturi. Practic, deși acesta nu candidează, sondajele îl creditează cu un scor de trei ori mai mult decât pe actualul candidat al PSD Iași.

Sondaj la alegerile din septembrie. Cifrele pentru Consiliul Local al municipiului Iași

Conform cifrelor prezentate în acest sondaj de opinie făcut la nivelul Iașului, lucrurile se conturează și la Consiliul Local. Astfel, la alegerile locale 2020, PNL Iași ar obține 42 la sută în opțiunile electoratului. Acest procent ar duce la 12 locuri de aleși în cadrul deliberativului local. Alianța USR- PLUS ar obține 27 la sută din voturi, ceea ce înseamnă 8 aleși locali. În tot acest timp, PSD Iași ar obține doar 12 la sută din voturi. La acest scor, PSD va avea doar 5 aleși locali în primărie. PMP ar fi votat de 6.7 la sută dintre alegătorii ieșeni, ceea ce înseamnă 2 consilieri locali. Filiala PRO România ar avea 4.8 la sută din voturi, cu puțin sub pragul electoral.

Cine va câștiga șefia Consiliului Județean Iași? Cum arată cifrele pentru alegerile locale 2020

Pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Iași, cifrele acestui sondaj de opinie conturează o victorie a ministrului Costel Alexe, candidatul PNL Iași. Acesta ar obține 37 la sută din voturi. Actualul președinte al CJ Iași, Maricel Popa, candidat PSD Iași, ar obține 20 la sută din voturile ieșenilor. Al treilea pe această listă ar fi Marius Bodea, candidatul USR- PLUS pentru CJ Iași. Bodea ar obține 18 la sută din voturi. Totodată, deputatul Petru Movilă, candidatul PMP la șefia CJ Iași, ar obține 9.7 la sută din totalul voturilor.
În ceea ce privește plenul CJ Iași, PNL ar obține 36 la sută din voturi, iar PSD 26 la sută. Practic, PSD Iași va aduna mai multe voturi ca partid decât va aduna Maricel Popa, candidatul formațiunii la șefia instituției. USR- PLUS ar aduna circa 20 de procente. PMP ar obține 9 la sută din totalul voturilor.

Cifrele sondajului pentru Primăria Iași:

Mihai Chirica- 52 la sută
(Tudor Ciuhodaru -20 la sută)
Cosette Chichirău 16 la sută
Dorina Isopescu -7 la sută
Camelia Gavrilă- 6 la sută
Alții- 19 la sută

Sondaj pentru Consiliul Local Iași

PNL- 42 la sută
USR- PLUS- 27 la sută
PSD- 12 la sută
PMP- 6.7 la sută
Pro România- 4.8 la sută
Alții- 7.5 la sută

Sondajul pentru președinția Consiliului Județean Iași

Costel Alexe- 37 la sută
Maricel Popa- 20 la sută
Marius Bodea- 18 la sută
Petru Movilă- 10 la sută
Alții- 15 la sută

Sondaj pentru plenul Consiliului Județean Iași

PNL- 36 la sută
PSD- 26 la sută
USR- PLUS- 20 la sută
PMP- 10 la sută
Alții – 8 la sută

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *