Prima pagină » International » Sonda Osiris-Rex care a explorat asteroidul Bennu, se întoarce acasă
Sonda Osiris-Rex care a explorat asteroidul Bennu, se întoarce acasă

Sonda Osiris-Rex care a explorat asteroidul Bennu, se întoarce acasă

11 mai 2021, 12:31,
Alexandru Ifrim, în International

Se întoarce acasă Sonda Osiris-Rex, aceasta a fost trimisă în spaţiu pentru a coleta monstre de rocă şi praf de pe asteroidul Bennu, care are o vechime la fel de mare precum şi cea a sistemului solar. Sonda şi-a pornit călătoria spre Pământ care este programată să cadă în deşertul Utah în 24 septembrie 2023.

Misiunea istorică a celor de la Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NAŞA) care aduc pe Terra o adevărată „capsula timpului”. Sonda care a colectat 60 de grame de materiale de pe suprafaţa asteroidului Bennu. Aceasta fiind cea mai mare cantitate de rocă şi praf aduse din spaţiu după misiunea Apollo de pe Lună.

Specialiştii sunt de părere că aceste monstre ar putea oferei noi informaţii privind forarea sistemului solar, Sonda Osiris-Rex a stat în spaţiu doi ani jumătate pentru a studia asteroidul.

Câţi kilometrii a parcurs Sonda Osiris-Rex

În momentul de fata Sonda se afla la 468 de milioane de kilometri de Pământ, aceasta va înconjura Soarele de două ori fiind parcurşi 2,25 miliarde de kilometri, toată această distanţă o va parcurge în următorii doi ani şi jumătate.Tot acest traseu este făcut pentru aterizarea în siguranţă pentru a returna în siguranţă eșantionul de material spațial.

De la lansare Sonda a atins tot felul de recorduri istorice, aceasta a fost trimisă în spaţiu în anul 2016 de la Cape Canaveral. Această operaţiune a fost prima misiune NAŞA trimisă către un asteroid din apropierea Pământului, efectuând cea mai aprpiata orbita de un corp planetar care poat fi realizată de o navă spaţială. Bennu este cel mai mic corp spaţial pe care a ajuns o navă spaţială.

Ce s-a descoperit pe asteroidul Bennu

În decembrie 2018, atunci când Sonda s-a apropiat de Bennu , aceasta a analizat asteroidul pentru a vedea care este cea mai bună locaţie pentru a colecta eşantion. Pe asteroidul Bennu s-au descoperit gheata blocată în roca asteroidului şi a carbonului într-o formă care este asociată cu viaţa.

Oamenii de ştiinţă au observat cum particulele din asteroid au fost eliberate în spaţiu. Cel mai important moment a fpst operaţiunea TAG, acest eveniment istoric de colectare a eşantionului de pe Bennu , care s-a întâmplat pe 20 octombrie 2020.

Cercetătorii vor să afle mai multe informaţii despre situaţia asteroizilor din apropierea Pamntului, cu care ar poate o eventuală coliziune cu planeta noastră. Pentru înţelegere mai bună a compoziţiei orbitelor, este esenţială dezvoltarea de dezvoltare a acsetor asteroizi.

Cei de la NAŞA sunt de părere că extista viaţa extraterestră

Oceanul de sub gheaţa Europei, satelitul lui Jupiter, s-a dovedit asemănător ca structură chimică cu apa de pe Terra, făcând şi mai plauzibilă posibilitatea ca în el să existe viaţă, informează agenţia spaţială americană NAŞA. Oceanul de sub Gheaţa Europei, satelitul lui Jupiter, este asemănător ca structură chimică cu apa de pe Terra,cei de la NAŞA susţinând că există posibilitatea ca în el să existe viaţă.

„Studiem oceanul de pe alte planete folosind acelaşi metode pe care le-am elaborat pentru studiul circulaţiei energiei şi nutrienţilor în ecosistemele de pe Pământ. Circulaţiile oxigenului şi hidrogenului în oceanul Europei, dar şi în oceanele de pe Terra, reprezintă unul din procesele cheie care determină evoluţia şi viaţa microbilor, dacă aceştia există acolo”, a spus Steven Vance, un cercetător de la NAŞA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *