Prima pagină » National » Sondaj. Cristian Popescu Piedone se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor

Sondaj. Cristian Popescu Piedone se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor

25 mart. 2024, 21:20, 2 ,
în National

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru Digi24, în perioada 2-24 martie 2024, pe 1000 de subiect, prin metoda interviului față în față, Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru funcția de primar general.

Un sondaj făcut de Avangarde la comanda Digi24 arată că dacă duminică ar fi alegeri, bucureștenii ar vota Cristian Popescu Piedone cu 44%, Nicușor Dan – 27%, Cătălin Cîrstoiu – 16%, Mihai Enache (AUR, 10%).

Dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%

Sondajul mai arată că dacă Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga primăria Capitalei cu 41%, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache – 27%.

Din punct de vedere al încrederii pe care o acordă bucureștenii, sondajul arată că fostul primar PSD Gabriela Firea înregistrează cel mai mare procent negativ, de 70% (din notorietate 100%), urmată de Sebastian Burduja (66%, dar dintr-o notorietate redusă), Nicușor Dan (61%), Cătălin Cîrstoiu (57%) Robert Negoiță (53%), Daniel Băluță (51%), Cristian Popescu Piedone (38%).

În același sondaj bucureștenii și-au exprimat nemulțumirile (răspunsuri deschise) în raport cu viața pe care o trăiesc în București: 18% aglomerația în trafic, 18% spitale, 13% infrastructura rutieră, 11% educație, școli, grădinițe, creșe, 7% locuri de parcare, 6% mizeria, 5% parcuri, 5% drogurile, căldura/termoficarea nu a fost menționată de bucureșteni într-un număr semnificativ, drept pentru care a fost notată la ”Altele”, alături de alte teme minore menționate de bucureșteni.

Sondajul a fost realizat față în față, la domiciliile bucureștenilor.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`