Prima pagină » Sanatate » Somnifere naturale. Alternative la tratamentul medical

Somnifere naturale. Alternative la tratamentul medical

21 sept. 2022, 14:00,
în Sanatate

Dacă sunteți o persoană care ocazional are probleme cu somnul este bine să administrați somnifere naturale. Atunci când te întrebi cum să adormi fără medicamente, trebuie să știi că ceaiurile din plante, tincturile și alte suplimente te pot ajuta. Dar înainte de a administra remediile discutați cu medicul dumneavoastră.

Este important să cunoști că chiar și somniferele naturale pot provoca efecte secundare sau pot interfera cu medicamentele. De asemenea, trebuie să cunoști că melatonina îi spune corpului când trebuie să dormi și să te trezești. Unele cercetări sugerează că suplimentele cu melatonină pot ușura problemele de somn. În cea mai mare parte, melatonina este sigură pentru adulții sănătoși dacă o luați doar pentru câteva săptămâni sau luni. Efectele secundare includ dureri de cap, amețeli și greață. Încercați să luați 1-3 mg cu 2 ore înainte de culcare.

barbat care sta in pat noaptea si sufera de insomnie

Acidul gamma-aminobutiric este o substanță chimică din creier care promovează relaxarea și somnul

Somnifere naturale. Ierburi care te vor ajuta să adormi

Lavandă este o plantă care te va ajuta să scapi de insomnie. Încearcă să adulmeci această floare violetă înainte de culcare. Aroma sa încetinește bătăile inimii, scade tensiunea arterială și temperatura pielii. Acest lucru poate pregăti corpul pentru somn. Studiul a constatat că persoanele care adormeau într-o cameră în care se afla levănțică dormeau mai profund și aveau un somn mai odihnitor decât cei care nu o aveau în dormitor. Pentru a încerca această metodă de adormire folosește un difuzor de uleiuri esențiale în dormitorul tău sau adaugă câteva picături pe fața de pernă.

Acidul gamma-aminobutiric este o substanță chimică din creier care promovează relaxarea și somnul. Unele somnifere funcționează ajutând GABA să funcționeze mai bine. Dar nu există nicio dovadă că luarea de GABA pe cont propriu ca supliment funcționează. Oamenii de știință nu sunt siguri că GABA poate intra în creier prin fluxul sanguin.

femeie care sta culcata in pat noaptea si priveste la ceas suferind de insomnie

Macul de California este o rudă cu macul de opiu, dar aparține unui alt tip de floare

Valeriana a fost folosită din cele mai vechi timpuri ca somnifer și sedativ. Valeriana poate crește nivelul GABA, ceea ce favorizează relaxarea. Se crede că valeriana este sigură pe termen scurt, dar uneori poate provoca dureri de cap și de stomac. Luați 300-600 mg cu 2 ore înainte de culcare. Sau fierbeți 2-3 grame de rădăcină uscată într-un pahar cu apă.

Alte remedii vechi care te vor ajuta să combați insomnia. Cum să ai parte de un somn liniști și odihnitor

Planta „Kava” crește în Pacificul de Sud. Studiile au arătat că pentru unele persoane cafeaua este bună și pentru somn. Poate ameliora insomnia indusă de stres. Dar suplimentele de cafea au fost legate de riscul de afectare serioasă a ficatului. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă gândiți să luați cafea pentru a reuși să dormi. Se crede că suplimentele făcute numai din rădăcină acesteia, și nu din tulpină sau frunze, pot fi mai sigure.

barbat care sta culcat in pat si sufera de insomnie

Glicina poate avea un impact mare asupra somnului

Macul de California este o rudă cu macul de opiu, dar aparține unui alt tip de floare. Macul de California a fost folosit în medicina populară ca sedativ. Oamenii de știință au descoperit că ajută la creșterea nivelului de GABA, substanță chimică care promovează relaxarea. Dar există puține cercetări care spun dacă extractele de mac din California funcționează. Reacțiile adverse posibile includ probleme cu stomacul.

Glicina poate avea un impact mare asupra somnului. Poate crește nivelul de serotonină, o substanță chimică din creier care afectează somnul. De asemenea, îmbunătățește fluxul sanguin și scade temperatura corpului. Suplimentele cu glicină sunt considerate sigure. Încercați să luați 3 grame cu aproximativ 1 oră înainte de culcare.

Mulți oameni folosesc ca somnifere naturale ceaiurile de plante calmante. Această plantă asemănătoare margaretei are un efect calmant datorită unui antioxidant numit apigenină. Plantele liniștitoare afectează anumiți receptori de pe celulele creierului care ajută ca o persoană să se relaxeze și să adoarmă. Mușețelul este sigur, dar poate interacționa cu anumite medicamente. Bea o ceașcă de ceai înainte de culcare. De asemenea, poți lua 200-270 de miligrame de extract de mușețel de două ori pe zi.

femeie care isi astupa urechile stand in pat si incercand sa adoarna

Unele cercetări sugerează că suplimentele cu melatonină pot ușura problemele de somn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024