Prima pagină » Sanatate » Somnifere cu efect rapid. Cum să scapi de insomnie fără a crea o dependență de medicamente

Somnifere cu efect rapid. Cum să scapi de insomnie fără a crea o dependență de medicamente

14 iun. 2022, 09:38,
în Sanatate

De cele mai multe ori, când o persoană nu poate să adoarmă ia somnifere cu efect rapid. În timpul nopții, rezervele de energie ale organismului sunt reînnoite și acumulate. Somnul ameliorează senzația de oboseală și pregătește corpul pentru activități cu drepturi depline în cursul zilei următoare. Și dacă acest proces fiziologic este perturbat, o persoană dezvoltă insomnie.

Deoarece această afecțiune este simțită de majoritatea oamenilor, este necesar să se cunoască cauzele insomniei pentru a alege un somnifer cu acțiune rapidă. Cele mai frecvente cauze ale insomniei includ schimbarea fusurilor orare, somn târziu, anxietate, sindromul picioarelor neliniștite, durere și depresie. De asemenea, unele persoane suferă de acest disconfort din cauza dependenței de alcool, insuficienței de oxigen în sânge, boală mintală, boli somatice, noduli tiroidieni sau tulburări endocrine. Insomnia de scurtă durată poate dura aproximativ o săptămână. Această condiție apare după stres experimentat și nu prezintă un pericol pentru sănătate. Consecințele asupra organismului apar dacă tulburările de somn continuă timp de câteva săptămâni sau luni. În acest caz, este necesară examinarea și tratamentul cu numirea de somnifere.

un ceai care indica ora 3 dimineata si o femeie care sta in pat si priveste in telefon

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor z creează dependență

Somnifere cu efect rapid. Medicamentele care contribuie la adormire

Pentru tratamentul insomniei, există mai multe tipuri de medicamente din diferite grupe farmacologice. Însă, pentru un tratament eficient și prevenirea sforăitului, medicii recomandă folosirea unor remedii elaborate din ingrediente naturale pentru a normaliza somnul.  Acesta conține o formulă unica patentată care este extrem de eficientă și ajută în 97% din cazuri. Acesta este unul dintre cele mai eficiente mijloace până în prezent.

Pentru a scăpa de insomnie este bine să administrezi pastile care conțin barbiturice, benzodiazepine, z-medicamente, antihistaminice și medicamente pe bază de melatonină.

femeie care sta culcata pe o perna si nu poate adormi

Este bine să știi că barbituricele și benzodiazepinele sunt contraindicate la pacienții cu insuficiență respiratorie și apnee în somn

Benzodiazepinele sunt prescrise pentru a trata insomnia și anxietatea. În doze mari pe timp de noapte, aceste medicamente reprezintă somnifere cu acțiune rapidă. În doze mici în timpul zilei, au un efect anti-anxietate. Însă, aceste pastile pot provoca întârzierea menstruației.

Barbituricele deprimă funcțiile sistemului nervos central. În doză terapeutică, ajută la adormirea rapidă. Cu toate acestea, acestea au o serie de efecte negative. Pastilele dezvoltă dependența, există un risc mare de supradozaj și otrăvire, chiar și amnezie de fixare.

Medicamentele Z și cele pe bază de melatonină. Cum acestea ajută la normalizarea somnului

Este bine să știi că barbituricele și benzodiazepinele sunt contraindicate la pacienții cu insuficiență respiratorie și apnee în somn.

Medicamentele z reprezintă o nouă generație de medicamente sedative pentru tratamentul insomniei. Au mai multe avantaje față de barbiturice. Acestea nu suprima faza de somn profund, asigura un somn rapid și prelungește durata somnului. De asemenea, aceste medicamente contribuie la creșterea trombocitelor.

femeie care sta culcata in pat si isi toarna dintr-un recipient pastile in palma

Barbituricele deprimă funcțiile sistemului nervos central

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor z creează dependență. Sevrajul provoacă anxietate în timpul zilei. Medicamentele antihistaminice nu sunt somnifere, dar din cauza unor efecte secundare precum sedarea, sunt prescrise pentru insomnie. Cu toate acestea, antihistaminicele de prima generație, precum Difenhidramină, Suprastin, Tavegil, au un efect hipnotic. Poate provoca tahicardie, mucoase uscate, crește obstrucția căilor respiratorii.

Medicamentele pe bază de melatonină sau hormonul somnului ajută la normalizarea somnului fiziologic, elimină trezirea nocturnă și ajută la adaptarea la schimbarea fusurilor orare. Supradozajul duce la dureri de cap, somnolență matinală, greață.

Somnifere cu efect rapid sunt prescrise pacienților care au probleme cu adormirea. Motivele acestei afecțiuni pot fi durere, mâncărime, frică, anxietate, experiențe emoționale vii și schimbarea fusurilor orare. Presomnia se dezvoltă pe fondul aportului necontrolat de hipnotice și sedative, precum și a dependenței de alcool și droguri. În fiecare caz, doar medicul decide ce somnifer să prescrie pacientului pentru a adormi rapid.

un recipient cu somnifere pe o noptiere si o femeie care sta culcata in pat si il priveste

Pentru tratamentul insomniei, există mai multe tipuri de medicamente din diferite grupe farmacologice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 noiembrie 2024
20 noiembrie 2024