Prima pagină » Culinar » Somn la cuptor cu lămâie. Rețeta unui preparat rafinat și aromat

Somn la cuptor cu lămâie. Rețeta unui preparat rafinat și aromat

17 mart. 2023, 14:32,
B, , h, , în Culinar

La mesele festive putem pregăti un somn la cuptor cu lămâie. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Somnul făcut la cuptor cu lămâie are o savoare aparte, este ușor și sățios. Iată rețeta unui preparat rafinat și aromat.

Somn la cuptor cu lămâie

Atunci când vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu făcut acasă, putem pregăti un somn la cuptor cu lămâie. Acesta este gustos, rafinat și sățios, iar dacă folosim câteva condimente inedite, vom transforma preparatul într-un adevărat spectacol culinar. Când vine vorba de rețetele de pește, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri și secrete.

Pentru a oferi somnului făcut la cuptor un plus de savoare putem să pregătim un sos de lămâie cu ulei de măsline. Somnul la cuptor cu lămâie este ideal la zi de sărbătoare alături de alte bucate alese. Pe lângă acest deliciu putem face și niște frigănele la cuptor crocante și gustoase.

Un alt deliciu apreciat de cei de la masă este pieptul de pui la cuptor cu smântână. Această mâncare savuroasă se face ușor, cu câteva ingrediente, iar cu un plus de imaginație vom obține un preparat irezistibil.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Dacă vrem să pregătim acasă un somn la cuptor cu lămâie vom avea nevoie de 1 somn de aproximativ 1 kg, 1 lingură de ulei de măsline, coajă rasă de la o lămâie, 1 lămâie, sare, 3 linguri de ierburi proaspete tocate mărunt. Pentru garnitura de cartofi și sos vom avea nevoie de 500 g de cartofi, câteva frunze proaspete de mentă, 40 g de amidon, 500 ml de lapte, 1 lămâie, 1 linguriță de zahăr, sare și piper după gust.

Se taie somnul în jumătate pe orizontală. Într-un vas se amestecă uleiul de măsline împreună cu zeama de lămâie și coaja rasă, apoi se adaugă puțină sare. Se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și se unge peștele cu această compoziție.

Una din jumătățile de somn se așază pe o farfurie și se presară condimentele uscate apoi se acoperă cu cealaltă jumătate de pește. Se leagă somnul cu o sfoară și se dă la rece timp de 2 ore. După aceea se scoate peștele din frigider și se pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Cât timp peștele stă la cuptor, se fac cartofii.

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare și frunze de mentă. După ce sunt gata se scot din apă și se lasă la scurs. Pentru sos se pune laptele la fiert împreună cu lămâia. Amidonul se pune în laptele fierbinte și se amestecă ușor. Se lasă sosul la fiert până când se îngroașă apoi se adaugă zahărul, sarea și piperul. La final, se scoate somnul din cuptor, se feliază și se servește împreună cu cartofii fierți și sosul de lămâie.

Somnul la cuptor cu lămâie este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat culinar este gustos, rafinat și ușor de pregătit acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024